Kalbarri

De perfecte tussenstop tijdens jouw WA roadtrip

Maar weinig mensen kunnen erover meepraten: een roadtrip langs de westkust van Australië. En is dat niet direct een grote reden om jezelf juist naar dit gebied te begeven? We hebben het in dit geval niet alleen over Perth, maar vooral over de prachtige bezienswaardigheden die je tegenkomt tijdens jouw reis van het zuiden naar het noorden van West-Australië. Of andersom natuurlijk. In dit artikel bespreken we alles over Kalbarri, een plek die volgens de experts van Australia Expert absoluut niet mag overslaan. 

Kalbarri is de naam van een stad en een nationaal park en ligt op ongeveer 6 uur rijden van Perth. Noordelijk, welteverstaan. Dat betekent dat je deze plek passeert wanneer je ervoor kiest om richting Shark Bay of Exmouth te gaan. Naast het, voor Australië begrippen, idyllische stadje, staat deze plek vooral bekend om het Kalbarri National Park. Zo heb je wellicht ooit gehoord van de Nature’s Window, een natuurlijke rots met een flink gat erin. Erg fotogeniek als je het ons vraagt. Om over Z-Bend nog maar te zwijgen. Natuurlijk is er naast het hiken en kajakken nog veel meer te doen in de regio. Ga daarom eens rustig achterover zitten en laat je verrassen door Kalbarri, een stad die vernoemd is naar een Aboriginal van de Nanda stam.

De beste reistijd voor Kalbarri

Zoals voor talloze plekken in Australië geldt, kan het ook in Kalbarri erg heet worden tijdens de zomer. En voor de duidelijkheid, dit zijn de maanden december, januari, februari en maart. Niet voor niets spreekt men vaak over de lente of herfst als men het heeft over de ideale reisperiode. Dit geldt ook voor Kalbarri. In de maanden april tot juni en oktober tot december is de kans groot dat er een aangename temperatuur heerst. Doet de warmte je weinig of ben je er juist erg goed tegen bestand? Dan is een bezoek in de winter of zomer ook mogelijk. Wel willen we je erop attenderen dat hitte van grote zwermen vliegen aantrekt. Weet jij nu al dat je hier slecht op gaat? Sla dan zeker de warmere zomermaanden over.

Tip: Ga jij hiken in Kalbarri National Park? Begin dan vroeg en neem voldoende water mee. Dit vanwege de extreme hitte die hier ’s zomers plaatsvindt.

De mooiste bezienswaardigheden in Kalbarri

Kalbarri is de ideale plek om een paar dagen te vertoeven tijdens een reis langs de westkust van Australië. En gelukkig voor jou is hier dan ook meer dan voldoende te doen. Hieronder volgt een lijst met bezienswaardigheden en activiteiten die je absoluut niet mag missen tijdens jouw reis naar Kalbarri:

Kalbarri National Park
Natuurlijk staat het gelijknamige nationale park met stip op één. Simpelweg omdat er meer dan genoeg te doen is. Vanaf de meeste accommodaties rijd je in ongeveer een half uur naar de highlights van het park. Hierin zijn de Skywalk, Nature’s Window en Z-Bend het meest bekend. Je geniet van prachtige uitzichten en hebt alle kansen om jouw vakantiealbum flink te vullen met fraaie plaatjes. Trek daarnaast je goede schoenen aan, omdat wandelen in de regio een lust voor het oog is.

Tip: Merk jij stiekem toch dat er veel vliegen zitten? Bij het cafeetje bij de Skywalk haal je jouw noodzakelijke vliegennet voor een prikkie.

Wildlife spotten
Bezoek jij Kalbarri in de gunstigste tijd wat betreft het spotten van wilde oceaandieren? Dan kan het zomaar zijn dat je walvissen en dolfijnen langs zien zwemmen vanaf een van de prachtige kliffen die Kalbarri te bieden heeft. De ideale periode voor het spotten van de reusachtige bultruggen is vanaf juni tot november. Neem je verrekijker mee en geniet mogelijk van enorme sprongen van de walvissen. 

australia expert travel agency bestemmingen west australia kalbarri img-5

Hutt Lagoon
Niet ver van Kalbarri vind je een natuurverschijnsel dat je wat ons betreft absoluut niet mag missen. We hebben het natuurlijk over Hutt Lagoon, een beroemd meer dat voornamelijk uit de kleur roze bestaat. Loop over de zoutvlakten of geniet van een tour vanuit de lucht en aanschouw alle kleuren van de regenboog! Bovendien geniet je hier van een avontuurlijke buggy tour!

Verschillende uitkijkpunten langs de weg
Soms is er niets lekkerder om even de benen te strekken na een lang stuk rijden. Wat dat betreft biedt de omgeving van Kalbarri eigenlijk alles wat je nodig hebt. Met verschillende stops bij Pot Alley, Mushroom Rock en bijvoorbeeld Red Bluff Lookout geniet je van fantastische uitzichten op de blauwe oceaan. Tegelijkertijd is het contrast tussen deze blauwe zee en de kleurrijke rotsen een cadeautje voor iedereen. Bovendien zijn er verschillende boardwalks die je langs de prachtige kustlijn leiden.

Tip: Wil jij de uitzichtpunten vanuit een ander perspectief beleven? Boek dan een scenic flight en geniet van de schoonheid van de natuur.

Chinaman Beach
Heb jij zin om jezelf even onder te dompelen in helder en koel water? Stop dan bij Chinaman Beach. Aan het begin van Kalbarri zie je een oase van blauw water met een fraai strand. Er wordt gezwommen, gewindsurft en de pelikanen vliegen je om de oren. Ideaal om even bij te komen op het strand na een dagje in het nationale park of na een lange rit. Sla daarnaast zeker de Blue Holes niet over. Over fotogenieke plekken gesproken.

Pelikanen voeren
Kalbarri is bij uitstek een plek waar je zeer dichtbij pelikanen kunt komen. Dagelijks worden deze gigantische dieren namelijk gevoerd aan de waterkant. Dit alles gebeurt ter hoogte van het Tasman Holiday Park rond een uur of 9. Je leert meer over de pelikanen en wellicht ben jij een geluksvogel die zelf een visje mag uitdelen.

australia expert travel agency bestemmingen west australia kalbarri img-4

Golf
Vertoef jij meerdere dagen in Kalbarri en heb je zin om te bewegen, maar tegelijkertijd geen zin in een nationaal park? Dan biedt de plaatselijke golfbaan de uitgelezen mogelijkheid om toch even bezig te zijn. Geniet van het heerlijke Australische zonnetje terwijl je van hole naar hole loopt en besef weer even dat je jezelf in het, volgens ons, mooiste land op aarde bevindt.

Zuytdorp Memorial
Op zoek naar een mooie plek voor de zonsondergang en ben je tegelijkertijd geïnteresseerd in de geschiedenis? Dan weet jij dat Nederland een grote rol betekende in de scheepvaart van vroeger. Ook in de buurt van Kalbarri waren de Hollanders aanwezig. Iets minder succesvol weliswaar, aangezien hier in 1712 een Nederlands schip luisterend naar de naam Zuytdorp is vergaan.

Paardrijden
Paardenliefhebbers opgelet! Ook in Kalbarri is het mogelijk om een mooie tocht te paard te maken. En dat alles doe je bij de Big River Ranch. Omgeven door een prachtige omgeving geniet je van een ontspannen ritje. Of ben jij voor niemand bang en ga je graag in galop?

australia expert travel agency bestemmingen west australia kalbarri img-1

Eten en drinken in Kalbarri

Oké, Kalbarri is geen enorme metropool. Toch vind je ook hier voldoende opties voor het drinken van een kopje koffie of het eten in een restaurantje. Hieronder een aantal plekken waar je overheerlijk kunt ontbijten, lunchen, dineren of uitgaan:

The Pelican Cafe Kalbarri
We beginnen met een klassieker in Kalbarri die elke inwoner kent. Bij The Pelican Cafe Kalbarri geniet je van elke koffie die je maar wilt en heb je altijd een fraai uitzicht. Natuurlijk heb je kans om pelikanen te spotten. Wat ons betreft de ideale plek om jouw dag in Kalbarri te beginnen.

The Gorges Café
Zin in een uitgebreid ontbijt dat je het liefst met niemand deelt? Start jouw dag dan bij The Gorges Café. Ook hier geniet je van een mooi uitzicht op zee en maak je een keuze uit talloze gerechten. En wist je dat de porties hier absoluut niet verkeerd zijn?

Kalbarri Edge Resort
Ben jij wel weer eens toe aan een beetje luxe tijdens jouw reis langs de westkust van Australië? Aangezien het klaarstomen van kreeft en kaviaar wat lastig gaat in een camper, kunnen we dit ons zeker voorstellen. Begeef je dan richting het Kalbarri Edge Resort en geniet van een iets luxueuzere maaltijd dan je wellicht gewend bent.

Overnachten in Kalbarri
Gezien onze eigen ervaringen raden we je aan minimaal 2 dagen in Kalbarri te blijven. Dit zijn simpelweg onze ervaringen tijdens onze reizen naar Exmouth of bijvoorbeeld Karratha. Dat betekent echter wel dat je ergens moet overnachten. Dit kan uiteraard op een camping of in een fijn hotel. Wij geven hieronder onze beste tips:

Murchison Homestead
Dit is wat ons betreft een absolute must. Waarom? Omdat je jezelf bij Murchison Homestead echt even in niemandsland begeeft. Gelegen aan een mooie rivier geniet je hier in alle rust van een zeer gezellige accommodatie. Neem een kijkje bij de geiten of neem de talloze historische attributen in je op. En kan jij ’s nachts niet slapen? Neem dan een kijkje naar de sterrenhemel. Zelden heb je zo’n mooi heelal gezien.

Kalbarri Backpacker YHA
Reis jij op een budget en wil je graag in een hostel verblijven? Dan kunnen wij niet anders dan het Kalbarri Backpacker YHA aanraden. Met kamers voor 6 tot 12 personen en een zwembad heb je verder alles wat je nodig hebt. Bovendien wordt er met grote regelmaat een oer gezellige barbecue georganiseerd.

Pelican’s Nest Kalbarri
Nogmaals de bevestiging dat ze in Kalbarri gek op pelikanen zijn. Op een zeer centraal gelegen plek in Kalbarri vind je namelijk het Pelican’s Nest Kalbarri. Deze accommodatie is rolstoelvriendelijk en geeft jou de mogelijkheid om snel even naar het strand te lopen. Slaap je het liefst alleen? Profiteer dan van een van de 17 privé-kamers. 

australia expert travel agency bestemmingen west australia kalbarri img-6

Wat kan Australia Expert voor jou betekenen?

Wij van Australia Expert hebben veel ervaring met activiteiten in Australië. Want heel eerlijk, wie kan er nu beter een activiteit aanraden dan iemand die deze activiteit zelf gedaan heeft? Precies. En daarom gaan wij jou vertellen welke toffe dagtrips jij bij ons zou kunnen boeken: 

  • Meerdaagse tours langs de Australische westkust
  • Auto- en camperverhuur  vanuit Perth
  • Pink Lake Buggy Tours
  • Scenic Flight over Pink Lake en langs de kliffen
  • Sunset Cruise
  • Crayfish tour
  • Walvissen spotten
  • Rocklobster Lunch tour
  • Diepzeevissen
  • Ochtendcruise langs de kust 

Kalbarri: de perfecte tussenstop tijdens jouw WA roadtrip

Wat ons betreft is Kalbarri een plek die je zeker moet bezoeken tijdens jouw reis van noord naar zuid (of andersom) langs de westkust van Australië. Het is eenvoudig om er minimaal twee dagen te vertoeven en jezelf toch de hele dag te vermaken. Geniet van avonturen op land en zee en wees zo actief als je maar zijn wil. Hikes, golf, zwemmen, de mogelijkheden zijn eindeloos. En ben je gek op wildlife? Ook dan biedt Kalbarri je meer dan genoeg! Kortom, omcirkel Kalbarri maar met groen voor de roadtrip van je leven!

Scroll naar boven