Duiken

Duiken in Australië

Van de meest kleurrijke riffen tot diepste historische scheepswrakken – Australië heeft het allemaal! Staat duiken in Australië ook op jouw bucket list? Bezoek het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif te wereld, dat ook bekend staat als een van de mooiste duikgebieden ter wereld. Minder bekend, maar zeker niet minder indrukwekkend is het Ningaloo Reef aan de westkust. Een van de weinige plekken ter wereld waar je mantaroggen, walvissen en walvishaaien kan zien. Voor de echte avonturiers heeft Australië ook veel schipwrakken (zoals de SS Yongala en HMAS Brisbane) en duikspots waar je met haaien kunt duiken (denk aan Wolf Rock en South West Rocks).
Onze duik expert Isja heeft zelf recent met de meeste boten op het Great Barrier Reef gedoken en heeft ook ervaring met andere duikplekken in Australië. Zij helpt jullie graag met advies op maat. 

Informatie excursies

isja1

Duik cursussen

Heb je nog geen duikbrevet, maar wil je deze graag halen tijdens je trip? Dan is Australië de ideale plek om dit te doen! Duikcursussen zijn op veel verschillende plekken mogelijk. Je kunt er voor kiezen om je cursus in het warme water van het Great Barrier Reef te doen, of om hem aan het begin van je oostkust trip in Sydney te boeken. In Sydney is een open water cursus al mogelijk vanaf maar €150. Met een open water brevet kun je met een duikbuddy tot een diepte van maarliefst 18m duiken. Denk goed na voor je je cursus boekt, want duiken is erg verslavend! 😉
Voor gecertificeerde duikers die zich willen ontwikkelen kunnen we ook vervolgcursussen, zoals de advanced cursus en nitrox cursus boeken. Wil je meer leren, maar weet je niet welke cursus het best bij je past? Dan helpt onze duik expert en duik instructeur Isja je graag met het zoeken naar de beste opties voor jou.

View of Coral and Snorkeller from below

Certified diving

Wanneer je al een gecertificeerde duiker bent, kun je met een buddy of een gids een certified dive doen. Afhankelijk van je hoogste certificering en specifieke wensen, kunnen wij de beste duikspot voor jou vinden. Voorbeelden van opties aan de oostkust zijn een relaxte duik in het Great Barrier Reef, diepere duik bij het SS Yongala Wreck of duiken met haaien bij Wolf Rock. Reis je langs de westkust? Dan kun je het prachtige koraal van het Ningaloo Reef vanuit Coral Bay bezoeken, of duik op een van de mooiste plekken in Australië; de Navy Pier bij Exmouth. Neem gerust contact met ons op bij interesse voor een van deze duiken of andere plekken; de opties zijn eindeloos! 

Whitehaven Beach

Live aboards

Als je meer tijd op het Great Barrier Reef wil doorbrengen en het meeste uit je duikvakantie wil halen, is een liveaboard vanuit Cairns of Port Douglas een goede optie. Met een liveaboard verblijf je een of meerdere nachten op het rif, en heb je de optie om tot 4 duiken per dag en zelfs nachtduiken te doen! Op de boten zijn accommodatie en alle maaltijden inbegrepen. Tijdens de trips bezoek je verschillende riffen en tijdens de nachtduiken heb je een grote kans om haaien te zien. Liveaboards zijn ook te boeken door mensen die liever niet willen duiken; alle duikspots op het Great Barrier Reef zijn ook mooi voor mensen die willen snorkelen! 

Guided snorkelling and diving day trips around The Keppels exploring the Southern Great Barrier Reef

Intro dives

Heb je nog nooit gedoken, maar wil je het graag eens proberen? Dan is een intro dive iets voor jou! Met een intro dive kan je zelf eens ervaren hoe het is om onderwater adem te kunnen halen en kun je de mooie riffen van Australie met eigen ogen zien! Na een theoriesessie en het oefenen van de meest belangrijke skills doe je een duik van meestal 30 minuten onder begeleiding van je instructeur. Het Great Barrier Reef is de meest populaire plek voor een intro dive, maar we kunnen deze duiken in heel Australië voor jullie boeken. 

Scroll naar boven