Wij staan altijd voor jou klaar..

Wij zijn ervan overtuigd dat het werken in teamverband cruciaal is voor het groeien als bedrijf. Dit laatste is iets dat we de laatste jaren aardig hebben gedaan en komt mede door de ruim 20 jaar ervaring in het reizen door Australië. Hierdoor hebben we simpelweg alle plekjes van het gigantische land gezien. En dat constant met een grote glimlach op het gezicht.

Vanuit alle hoeken van de wereld staan de reisexperts van Australia Expert voor je klaar, waardoor we jou in elke tijdzone te woord staan. Allemaal met het grote doel om jou ook onze liefde voor Down Under te geven. Wij hebben namelijk één ding gemeen: van Australië gaat ons hart net wat sneller kloppen! 

Duikexpert

Social Media & Copywriter

Administratie 

Nieuw Zeeland Specialist 

Administratie 

Allard Komdeur

In 2010 maakte ik mijn eerste verre reis naar Zuid-Afrika. Dit ging om een vrijwilligersproject met een Christelijke sportorganisatie in de sloppenwijken van Jeffrey’s Bay. Vanaf dat moment begon mijn voorliefde voor het ontdekken van nieuwe culturen en plekken over de gehele wereld. Niet veel later kon ik de meeste plekken in Europa zelfs volledig afvinken.

Daarna bekroop mij het gevoel om mijn toenmalige werkgever in Nederland te verlaten en mezelf op te maken voor een droomreis naar Australië. In Australië kun je namelijk tot je 30e een werkvisum aanvragen. Op dat moment was ik 26 jaar oud. Het was 2018 toen ik compleet verliefd werd op Down Under. Een liefde die sindsdien nooit meer is bekoeld. Inmiddels heb ik ook in Australië de meeste plekken met eigen ogen gezien en mag ik mezelf sinds 2020 trotse eigenaar van Australia Expert noemen. Samen met mijn fantastische team heb ik tot nu toe talloze reizigers mogen helpen met het realiseren van hun droomreis. En daar ga ik voorlopig lekker mee door!

Melody

6 jaar geleden was ik klaar met m’n 9 tot 5 kantoor baan en de stress die het leven in Amsterdam me gaf en heb ik een one way ticket naar Australië geboekt om voor een jaar weg te gaan. Dat plan is echter mislukt want ik ben nooit meer teruggekeerd. Ik kwam er al snel achter dat de wereld veel meer te bieden had en vooral zoveel meer te zien heeft dan ons kleine kikkerlandje. Je droom leven is niet zomaar een illusie het kan echt! Ik ben gestart in Noord Australië en heb zo veel avonturen meegemaakt, oneindige gave road trips gemaakt, ontelbare stranden bezocht en zoveel lieve mensen ontmoet, zowel locals als andere backpackers. Ik heb jaren uit een backpack geleefd en zelfs een paar maanden alleen in een auto gewoond aan het strand aan de westkust van Australië. Je komt er al snel achter dat je niet zoveel materiële dingen in het leven nodig hebt en dat het maken van herinneringen zoveel meer waard is.  Ik val geregeld in slaap met een brede glimlach als ik denk aan de laatste jaren en alle avonturen die ik heb meegemaakt. Ik heb ook Azië bezocht, Nieuw Zeeland en Noord Amerika en ondertussen mag ik andere reizigers helpen net zulke toffe reizen te maken en mijn passie voor het reizen te delen. En dan kwam dat moment, op slag verliefd, op slag verliefd op een land, Canada!! De plek waar ik me gelijk thuis voelde en het land waar ik elke dag opsta en zo dankbaar ben om hier te wonen dat ik nu volop bezig ben m’n permanent resident te krijgen om dit mijn thuis te noemen. Of mijn reis verslaving hier in Canada eindigt? Zeker niet! Ik heb nog heel veel plannen om nog meer van dit land te ontdekken en ook Zuid Amerika staat hoog op mijn lijstje!! 

Janne

Reizen is altijd een grote droom van mij geweest. Één regel had ik, eerst mijn studie afronden en daarna reizen. Na het behalen van mijn diploma was het eindelijk zo ver! Jaren heb ik uitgekeken naar deze reis. Een maand na mijn afstuderen, 1 januari 2019, was de dag dat ik eindelijk in het vliegtuig stapte om maximaal een jaar te gaan rondreizen en werken in Australie en Azië. De oostkust afreizen van Australie, 3 maanden werken, en de rest van Australie afreizen en daarna backpacken in Azië was het plan. Na een maand had ik de Oostkust afgereisd tot aan Byron Bay en kreeg ik een baan aangeboden in een hostel waar ik had verbleven aan de Great Ocean Road, deze baan had ik aangenomen en gepland om 2 maandjes te werken en dan verder te reizen. Wat was ik gelukkig! Eindelijk een droom wat uitkwam. Helaas kwam toen corona om de hoek kijken en was mijn grote reisavontuur niet meer gegaan hoe ik het gepland had. Toen ben ik mijn 3 maanden farmwork maar gaan afronden wat nodig is voor het 2e working holiday visum in Australië, ook in Port Campbell aan de GOR. Inmiddels woon ik hier nu al bijna 2 jaar en heb tripjes gemaakt naar Tasmanië en de outback en de oost kust. Mijn reisplannen zullen nooit voorbij zijn, ik wil Australie blijven ontdekken!

Idwerd

Mijn avontuur in Australië begon in december 2018, toen ik vrij spontaan een ticket naar de andere kant van de wereld had geboekt. Ik landde in Melbourne en was vrijwel direct verliefd op deze stad en het land. De paar weken die ik wilde blijven, werden al snel maanden in Melbourne. Vanuit Melbourne deed ik een aantal leuke trips naar de Great Ocean Road, een toffe roadtrip van 2 weken in Tasmanië en een citytrip naar Sydney. Na een half jaar besloot ik ook mijn farmwork te gaan doen om nog een tweede WHV aan te kunnen vragen. Dit deed ik in het prachtige Zuidwesten in de buurt van Margaret River op een melkveehouderij, waardoor ik in mijn weekenden deze mooie omgeving kon verkennen. Na 3 maanden farmwork besloot ik nog 2 maanden de oostkust te reizen vanuit Cairns naar Sydney, een geweldige afsluiter van mijn jaar in Australië. Na Allard 2 jaar lang te hebben geholpen met travel meetings voor Australie vanuit Nederland, begon het weer ontzettend te kriebelen. Daarom besloot ik om in oktober 2023 weer terug Down Under te gaan en sindsdien woon ik in het prachtige Agnes Water, waar ik vanuit Cool Bananas de Travel Desk van Australia Expert mag runnen! Mocht je in Agnes Water zijn, kom gerust langs en als je me niet kunt vinden, dan vind je me waarschijnlijk in het water met mijn surfboard. 

Isja

Na twee jaar in Australië te hebben gewoond en in de duikindustrie te hebben gewerkt, ben ik ruim twee jaar geleden naar een klein eilandje in Indonesië verhuisd om daar als duikinstructeur aan de slag te gaan. In die tijd ben ik voor Australia Expert begonnen als Duik Expert. Daarom kan ik al jullie duikgerelateerde vragen beantwoorden. Zelf heb ik ervaring met duiken in het Ningaloo Reef, Melbourne, Sydney, en het Great Barrier Reef. Afgelopen november ben ik voor Australia Expert naar Queensland afgereisd, waar ik met de meeste suppliers op het Great Barrier Reef gedoken. Daardoor ik jullie nog beter kan adviseren! 

Lianne & Thom

Los van elkaar zijn wij in 2018 en 2019 naar Australië vertrokken. Na een eerste ontmoeting op Bondi Beach duurde het echter 9 maanden voordat we zowaar een relatie kregen. Inmiddels reizen we de wereld rond en creëren we content. Voor Australia Expert betekent dit dat Lianne de social media kanalen beheert, terwijl Thom de copywriter van Australia Expert is. Na 3 jaar in Australië te hebben vertoefd missen we Ozzie nog altijd. Daarom keren we er bijna jaarlijks terug.

Heb jij ook interesse in social media beheer of copywriting? Check dan snel www.whatifwefly.nl

Ingrid

Op 17-jarige leeftijd ontdekte ik soloreizen. En dat tijdens mijn studie Architectuur. Na 4 jaar keihard studeren nam ik een jaar vrij om erachter te komen wat ik nu echt wilde met mijn leven. Mijn keuze viel op digitale marketing, een vakgebied waarin ik inmiddels jarenlang internationale ervaring heb opgedaan. De meeste bedrijven waarvoor ik werk zijn echter Australisch. Door het werk dat ik nu heb, ervaar ik een grote mate van vrijheid. Ik kan namelijk overal ter wereld mijn werkzaamheden verrichten. Een echte Digital Nomad, dus. En daar blijf ik de rest van mijn leven dankbaar voor.

Hiernaast zie ik mezelf als een echte ondernemer, waardoor ik in het verleden in verschillende industrieën heb gewerkt. Eén van de mooiste ervaringen die ik ooit heb opgedaan een reis naar IJsland geweest. Tijdens deze en andere soloreizen ben ik zowaar de liefde van mijn leven tegengekomen. En laat hij nu, net als ik, compleet gek zijn van het prachtige land Australië. Een extra reden om mezelf te verdiepen in de Maori- en Aboriginal cultuur. 

Nynke

Het was 2015, ik was net 18 geworden, wist nog niet zo goed wat ik wilde, maar was na het halen van m’n VWO-diploma echt even helemaal klaar met het drukke schoolleven. Ik nam een tussenjaar, en na een aantal maanden hard werken en sparen stapte ik op 16 februari 2016 in het vliegtuig, een datum die ik nooit meer vergeet. Ik was hartstikke zenuwachtig om in m’n eentje naar de andere kant van de wereld te gaan, maar achteraf is het één van de beste beslissingen van m’n leven geweest. Ik begon in Sydney en reisde met de Greyhoundbus langs de Oostkust omhoog. Bij Coffs Harbour in de buurt deed ik een tijdje vrijwilligerswerk voor kost en inwoning, en vervolgens vond ik daar ook werk op een blauwebessenboerderij. Na het werken zette ik m’n reis voort in Byron Bay. Uiteraard bezocht ik K’gari, de Whitsundays en de Great Barrier Reef, met nog vele stops daartussen. Onderweg kreeg ik steeds meer plezier in het reizen, het ontmoeten van nieuwe mensen en het zien van zo veel mooie dingen. Ik had nog nooit zo veel van het leven genoten. Vanaf Cairns bezocht ik Nieuw-Zeeland nog even en vloog toen door naar Melbourne, om daarna met de auto via de Great Ocean Road naar Adelaide te reizen, met meiden die ik via een Facebookgroep gevonden had. Helaas eindigde het avontuur daar na 5 maanden. Eigenlijk wilde ik niet naar huis, m’n reislust was alleen maar meer aangewakkerd, maar het geld was op en ik moest toch een keer aan de studie. Dan maar Europa ontdekken! De levendige herinneringen zijn gelukkig altijd gebleven. Nu, na jaren studeren is het toch wel weer flink begonnen te kriebelen, en binnenkort vertrek ik eindelijk weer! Terug naar Australië, maar voordat het zover is staat eerst Zuid-Oost Azië nog op de planning. Ik ben nog lang niet uitgereisd! 

Quinten

Op mijn 18e besloot ik (Quinten) in plaats van te studeren, om een tussenjaar te nemen en een half jaar naar Australie te gaan. Zoals velen zullen herkennen smaakt een half jaar naar meer en heb ik uiteindelijk een volledig jaar in Australie gewoond, gewerkt en gereisd. Op Tasmanie na heb ik zowat alles mogen beleven wat het land bied en heb ik elke staat bezocht. Het werd een beetje mijn geheime liefde! Wat nu dus niet meer zo geheim is.

Na dat jaar wilde ik nog niet naar huis en besloot ik “dat andere land down under” een kans te geven. Nieuw-Zeeland is in bijna opzichten volstrekt anders dan Australie (van de mensen tot aan de natuur). Maar wat is het mooi! Een van de mooiste landen waar ik ooit ben geweest. Juist daarom vind ik het fantastisch om mij met mijn bijbaan (naast mijn studie rechten) bezig te houden met deze kant van de aardbol. Om zo andere reizigers, die precies hetzelfde pad belopen als ik deed, te adviseren en te helpen om een net zo onvergetelijke reis te maken. Zo niet onvergetelijker!

Franklin

Ik ben één van de creatieve breinen achter de website van Australia Expert en help het team graag waar nodig. Of het nou voor de het design van de website is voor de opbouw van de teksten, ik denk mee waar nodig is.
Zelf heb ik ook 2 jaar in Australië gereisd en gewerkt en daarom is dit ook één van mijn leukste projecten om aan te werken! Neem ook eens een kijkje op mijn website.

Scroll naar boven