Mission Beach

Onder de rook van Cairns: Mission Beach

Onder de rook van Cairns vind je een van de mooiste gebieden langs de oostkust van Australië: Mission Beach. Het azuurblauwe water en de wuivende palmbomen maken van deze bestemming een tropisch oord. Zeker als je gek bent op een laidback stranddorpje is Mission Beach, ook wel Djiru County genoemd, een plek die je moet bezoeken tijdens jouw reis van Cairns naar Sydney of andersom. Wij vertellen je alles over dit oogappeltje van Australië, dat tevens bekendstaat als de plek met de grootste populatie cassowary’s, volgens sommigen de laatst overgebleven dinosauriër. 

De beste tijd om Mission Beach te bezoeken

Mission Beach in Queensland is een plek die je het gehele jaar kunt bezoeken. Ook al lopen de temperaturen in de zomer flink op, het heerlijke water zorgt ervoor dat je lekker kunt afkoelen. Aangezien Mission Beach een redelijk populaire bestemming is, kan het echter druk worden. Als het daarom in jouw planning past, dan raden we je aan de Australische vakanties enigszins te vermijden.  

De mooiste bezienswaardigheden in Mission Beach

Het kan aan ons enthousiasme liggen, maar wat ons betreft is een reis langs de oostkust van Australië niet compleet zonder een bezoekje aan Mission Beach. Wij zijn er zelf meerdere keren geweest en keren hier telkens met veel plezier terug. En dat is niet zonder reden. Hieronder volgt een lijst met toffe bezienswaardigheden en activiteiten die je absoluut niet mag missen tijdens jouw reis naar Mission Beach:

Duiken
Ben jij een duikliefhebber of zou je graag een duikcursus doen? Dan weten wij zeker dat je een mooie tijd tegemoet gaat in Mission Beach. Deze plek ligt aan het Great Barrier Reef, waardoor je verzekerd bent van een geweldige onderwaterwereld met kleurrijke vissen, mooi koraal, schildpadden, haaien en talloze roggen. Dagelijks vertrekken er meerdere duiktrips vanuit Mission Beach.

Paronella Park
Vanuit Mission Beach heb je de kans om het bijzondere en tevens geheimzinnige Paronella Park te bezoeken. Dit park uit de jaren ’30 is gebouwd door José Paronella en staat bekend als het enige kasteel van heel Australië. Vroeger werden hier talloze mensen uitgenodigd om te zwemmen, tennissen en te relaxen. Inmiddels is het een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de bijzondere architectuur en fraaie watervallen. 

Tip: Boek je een ticket voor Paronella Park via Australia Expert? Dan regelen we, indien gewenst, direct een overnachting + camper voor je. Je kunt namelijk overnachten op deze bijzondere plek.

Raften
Heb je zin om te spetteren en tegelijkertijd actief bezig te zijn? Neem dan plaats in een van de rafts of de Tully River en trotseer de wilde wateren. Onder begeleiding van een ervaren gids slalom je door het klotsende water. Vergeet zeker je GoPro niet mee te nemen, aangezien de gezichten van jezelf en jouw medepassagiers ongetwijfeld alleen maar op lachen staan.

Guests starting their white water rafting adventure, down the Tully River

Skydiven
Ben jij een durfal en zie je jouw reis naar Australië als een periode waarin jij jouw grenzen verlegt? Dan is skydiven boven Mission Beach een activiteit die je nooit van je leven zal vergeten. De adrenaline giert door je lichaam, terwijl je tegelijkertijd geniet van het adembenemende uitzicht van boven. Nooit eerder trilden jouw wangen zo hevig tijdens een vrije val uit een vliegtuig.

Charley’s Chocolate Factory
Oké, misschien is het niet direct het meest gezonde uitje. Maar een bezoek aan Charley’s Chocolate Factory is een absolute highlight tijdens jouw bezoek aan Mission Beach. Zeker tijdens een regenachtige dag. Je leert hier alles over het maken van chocolade en proeft de lekkerste soorten. En dat op maar 12 kilometer van Mission Beach. Een ideaal uitje wanneer je net wat minder behoefte aan actie hebt!

Dunk Island
Voor de kust Mission Beach ligt het prachtige Dunk Island. Dit eiland neemt paradijselijke vormen aan, waarbij je jezelf op de Malediven of de Bahama’s waant. Geniet van de omgeving tijdens een mooie wandeling, vang zonnestralen op een van de stranden en verken de onderwaterwereld tijdens snorkelen voor de kust. Sluit de dag af op de lokale camping en wij weten zeker dat je een ongelooflijke trip beleeft. Deze plek is overigens deels verwoest door een cycloon, waardoor het eiland net een beetje extra lading kent.

Tip: Wandelen naar de top van Mount Kootaloo en geniet van een geweldig uitzicht over de diverse eilandengroepen.

Cassowary
Ben jij een dierenliefhebber? Dan weet je allang en breed dat je in Australië op de juiste plek zit. Echter kent Mission Beach een bewoner die op veel andere plekken is uitgestorven. We hebben het over de cassowary, een struisvogelachtig dier dat je herkent aan de blauw-rode nek en flinke kuif. De beste kans op het spotten van de cassowary is in Etty Bay.

Wist je trouwens dat deze vogel giftig is? Zorg daarom dat je niet al te dichtbij komt!

Eten en drinken in Mission Beach

Een bezoek aan Mission Beach is niet compleet zonder het genot van leuke cafeetjes en restaurants. Soms mag je jezelf even verwennen, toch? Hieronder volgen een aantal tips:

Joey’s Mission Beach
Voordat jij gaat raften, skydiven of duiken is het lekker om met een volle maag te starten. Wij raden je aan een kopje koffie te drinken bij Joey’s Mission Beach. Geniet van de lokale kaart, waarbij er vanzelfsprekend niets boven een vers gebakken bacon & egg roll gaat.

Thai Chill
Soms heb je behoefte aan iets anders dan een burger of een zelfgemaakte pasta. Een overheerlijk diner bij Thai Chill in Mission Beach is daarom het perfecte alternatief voor liefhebbers van de Aziatische keuken. Zeker omdat je dit waarschijnlijk al een lange tijd niet op hebt. Die burgers komen de volgende dag wel weer!

The Garage Bar & Brewhouse
Heb je zin in gezelligheid en levendigheid? Ga dan naar The Garage Bar & Brewhouse. Proef de lekkerste biertjes, neem plaats in het zonnetje en geniet na van een overheerlijke dag in Mission Beach. Luister daarnaast naar de klanten van de lokale livebands die zo nu en dan optreden.

Overnachten in Mission Beach
Wij zijn van mening dat je Mission Beach niet in één dag kunt uitspelen. Daarom is het slim een plek te hebben waar je fijn kunt overnachten. Aangezien wij hier meerdere keren zijn geweest vertellen wij je maar al te graag over onze fijne ervaringen. Hieronder volgt een lijst van accommodaties waar je maar al te graag gebruik van wilt maken:

Jackaroo Hostel
Dé plek om te overnachten in Mission Beach is Jackaroo Treehouse Rainforest Retreat. Midden in een bosrijke omgeving geniet je in alle rust van een berg gezelligheid, waarbij je de mogelijkheid hebt om de cassowary in levende lijve te ontmoeten. Waan je in de natuur en geniet met volle teugen van deze unieke accommodatie in Australië.

Mission Beach Retreat
Het mag dan klinken als een super-de-luxe accommodatie, Mission Beach Retreat is een zeer eenvoudig hostel waar je voor een redelijke prijs kunt overnachten. Leer nieuwe mensen kennen, koel af in het bijbehorende zwembad en loop vanaf jouw accommodatie direct het gezellige centrum in.

Mission Beach Holiday Park
Reis je langs de oostkust van Australië in een bij ons gehuurde camper? Dan wil je natuurlijk kamperen op een echte camping. Wij raden aan neer te ploffen op het Mission Beach Holiday Park. Deze camping bevat alle faciliteiten die je nodig hebt, terwijl je zeer dicht op de actie zit.

Skydiving over the Cassowary Coast with GBR and Wet Tropics Rainforest in the distance

Wat kan Australia Expert voor jou betekenen?

Wij van Australia Expert hebben veel ervaring met activiteiten in Australië en hebben Mission Beach allemaal meerdere keren bezocht. En heel eerlijk, wie kan er nu beter een activiteit aanraden dan iemand die deze activiteit zelf gedaan heeft? Precies. En daarom gaan wij jou vertellen welke toffe dagtrips jij bij ons zou kunnen boeken:

  • Skydiven
  • Raften
  • Duik- en snorkeltrips
  • Paronella tickets

Spot jij de cassowary in Mission Beach?

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat Mission Beach een must-see aan de Australische oostkust is. Een bezoek aan deze plek is eenvoudig, omdat je er simpelweg langsrijdt tijdens jouw reis van Cairns naar Sydney of andersom. Geniet van de prachtige omgeving boven en onder water en spot een van de meest historische dieren op aarde, de cassowary. Heb jij het gelukt deze ‘dinosauriër’ in levende lijve te zien? Wij hebben het geluk gehad en vergeten het nooit meer!

Scroll naar boven