Alice Springs

Alice Springs, het hart van Australië

Wie naar Australië gaat, mag dit niet doen zonder The Red Centre te bezoeken. Deze regio in de Northern Territory is het huis van Uluru, Alice Springs, Kata Tjuta en Kings Canyon. Hierin gaat het vooral om het bezoeken van de meest indrukwekkende landschappen die je tegenkomt, waarin Alice Springs (Mparntwe) als uitvalsbasis fungeert.

Vanuit deze stad, gelegen in het hart van Australië, kun je diverse kanten op en leer je een prachtig gedeelte van Down Under kennen. Uiteraard verzorgen wij de nodige tours en helpen wij je maar al te graag om alles uit jouw reis naar Alice Springs te halen. Dit is dé plek waar jij meer leert over de oorspronkelijke bewoners van Australië. 

Mparntwe

Tijdens een bezoek aan Alice Springs leer je meer over de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van Australië. Hier wonen nog veel Aboriginals, waardoor jij je weer even in het echte Australië van vroeger waant. Hier leefden de Mparntwe, een gemeenschap die al tienduizenden jaren in de Centraal-Australische woestijn woont in Alice Springs en de omgeving hiervan. 

Aangezien wij van Australia Expert bijzonder veel waarde hechten aan de indigenous people van Australië, vinden wij van groot belang dat iedereen hiervan op de hoogte is. Wij hebben de indruk dat de Aboriginals in Australië soms een niet al te goede naam hebben. Dit vinden wij echter wat kort door de bocht, waardoor een bezoek aan Alice Springs jou ongetwijfeld de andere kant van het verhaal gaat laten zien. 

De beste reistijd voor jouw reis naar Alice Springs

Voordat je richting Alice Springs reist, is het belangrijk om te weten dat het hier over het algemeen vrij warm en droog is. Zo lopen de temperaturen in de Australische zomer op tot richting de 40 graden, terwijl ook de winter nog temperaturen van 20 graden kent. Alice Springs is omgeven door woestijnen, waardoor deze regio een woestijnklimaat kent. Aangezien de meeste mensen gek zijn op warmere temperaturen, is de beste periode voor het bezoeken van Alice Springs daarom van augustus tot en met mei. 

De mooiste bezienswaardigheden in Alice Springs

Alice Springs is centraal gelegen in Australië, waardoor je deze bestemming vanuit het hele land kunt bereiken. Dit kan zowel met de auto of per vliegtuig. Mparntwe en haar omgeving kent een rijke natuur en cultuur, waardoor jij gemakkelijk een week in deze regio kunt vertoeven. Hieronder volgt een lijst met deze en andere bezienswaardigheden en activiteiten die je absoluut niet mag missen tijdens jouw reis naar Alice Springs:

Royal Flying Doctors
Misschien heb je ooit gehoord van de Royal Flying Doctors. Aangezien Australië zo bizar groot is, is het soms lastig om met de ambulance van de kazerne naar een plaats van een ongeluk te rijden. Daarom wordt er al sinds jaar en dag gebruik gemaakt van de Flying Doctors. In Alice Springs kan jij een vestiging van deze geweldige instantie bezoeken, waarbij je veel meer leert over hoe alles hier in zijn werk gaat.

Kangaroo Sanctuary
Iedereen die Australië bezoekt is gek op het zicht van springende kangoeroes. Wat dat betreft zit je goed in de Kangaroo Sanctuary in Alice Springs. Hier worden gewonde kangoeroes opgelapt en klaargemaakt om, indien mogelijk, weer terug te keren in de wildernis. Het is een zeer sterke instantie die bijzonder goed zorgt voor de grootste bazen van Australië. 

Tip: Ken jij die kangoeroe nog met die gigantische spierballen? Dit was Kangaroo Roger, een kangoeroe die leefde in dit opvangcentrum. Helaas is Roger onlangs overleden. 

Uluru Australia (1)

Desert Park
Wil jij het echte wilde Australië leren kennen? Bezoek dan het geweldige Desert Park, gelegen op zo’n 7 kilometer van Alice Springs. Hier ontmoet je een groot aantal indrukwekkende dieren, zoals de emoe. Ook geniet je van een grote roofvogelshow. Daarnaast leer je ook hoe je moet overleven in de woestijn. Kortom, een zeer leerzame en interessante belevenis!

Luchtballonvaart
Als er een plek in Australië is die anders is dan veel andere plekken op de wereld, dan is het wel de regio rondom Alice Springs. Er gaat dan ook niets boven een avontuurlijke (en misschien romantische) luchtballonvaart over de rode woestijnen in de regio. Zeg nou eens eerlijk, het is toch een bizar iets om Uluru vanuit de lucht te zien? Zeker als jij dit tijdens zonsopkomst of zonsondergang doet.

Een Culture Experience Tour
Zoals eerder genoemd, leer je in Alice Springs bijzonder veel over de oorspronkelijke bewoners van Australië en hun cultuur. Hierdoor mag een Culture Experience Tour zeker niet ontbreken. Je leert over alle ins- en outs van de geschiedenis van Alice Springs en de Aboriginals. 

Workshop Dot Painting
Ben jij een creatief persoon en zou jij graag een uniek souvenir mee naar huis willen nemen? Dan is een Workshop Dot Painting echt iets voor jou. Je gaat hier onder begeleiding van indigenous people op in de kunst die de Aboriginals al sinds jaar en dag maken. Het gaat hierbij voornamelijk om het tekenen op stenen, waaruit de meest schitterende kunstwerken voortkomen. 

Diverse tours vanuit Alice Springs
Alice Springs is de uitvalsbasis voor het bezoeken van een aantal unieke plekken in Australië. Zo zit je binnen enkele uurtjes rijden in prachtige plekken als de Macdonnell Ranges, Kings Canyon, Uluru of bijvoorbeeld Kata Tjuta. Of wat te denken van een meerdaagse tour van Adelaide naar Uluru of andersom? In al deze gebieden geniet je van de meest indrukwekkende natuur en leer je veel over de geschiedenis. Een reis richting Alice Springs is dan ook zeker niet compleet zonder een bezoek aan deze regio’s. Daarom helpen wij jou met alle liefde met het organiseren van jouw dagtripjes richting deze unieke plekken op de wereld. 

Uluru Australia (4)

Eten en drinken in Alice Springs

De kans is groot dat je meerdere dagen vertoeft in Alice Springs. Naast het bezoeken van de prachtige omgeving heb je natuurlijk ook behoefte aan een lekker hapje en drankje. Hieronder volgen een aantal tips:

Epilogue Lounge
Dicht bij de Todd Mall vind je een bijzonder leuke tent, luisterend naar de naam Epilogue Lounge. Hier geniet je ’s ochtends van een lekker bakje koffie, terwijl je tot laat in de middag kunt genieten van een heerlijke liveband. Dit wordt alleen maar leuker als jij je tot diep in de nacht richting het dakterras begeeft en heel Alice Springs laat zien hoe goed jij kunt dansen.

Tali Restaurant
Heb jij zin in een uitgebreid, enigszins chique diner? Dan moet je eigenlijk gewoon naar het Tali Restaurant. Dit restaurant heeft meerdere prijzen gewonnen, waarbij jij onder andere geniet van een zalige barramundi. En waarom ga je na dit diner niet eens even lekker naar het casino?

Olive Pink Botanic Garden
In steden als Sydney, Perth en Melbourne geniet je met volle teugen van de botanische tuinen. En natuurlijk kan dit ook in Alice Springs. Sterker nog, je geniet hier van een overheerlijk restaurant tussen de kleurrijke bloemen en planten. Heb jij net een gave tour achter de rug? Bezoek dan Olive Pink Botanic Garden en je komt heerlijk bij!

Overnachten in Alice Springs
Alice Springs is dé uitvalsbasis voor een aantal van de meest indrukwekkende tours door heel Australië. Daarom wil je natuurlijk wel een fijne plek hebben om te overnachten. Aangezien wij hier meerdere keren zijn geweest vertellen wij je maar al te graag over onze fijne ervaringen. Hieronder volgt een lijst van accommodaties waar je maar al te graag gebruik van wilt maken:

Alice’s Secret Travellers
Een van de meest vette accommodaties in Alice Springs is Alice’s Secret Travellers. Dit is een soort ‘hippie’ hotel, waarin jij de mogelijkheid hebt te overnachten in echte caravans. Je bevindt je dicht bij alle gave bezienswaardigheden in Alice Springs en hebt de kans leuke mensen te ontmoeten. Wat ons betreft een absolute must tijdens jouw bezoek aan Alice Springs. Daarom helpen wij jou al te graag met het boeken ervan.

YHA-hostel
Naast vestigingen in onder andere Hobart, Brisbane en Cairns, vind je ook een YHA-hostel in Alice Springs. Dit is een van de meest betaalbare accommodaties in Alice Springs. Dit is een van de beste plekken in Alice Springs om jouw tours te starten of eindigen. Het mag dan enigszins basic zijn, het is maar wat je nodig hebt!

DoubleTree by Hilton Hotel
Behoefte aan luxe en wil jij in alle rust genieten van jouw reis naar Alice Springs? Dan is het DoubleTree by Hilton Hotel jou op het lijf geschreven. Je komt hier overheerlijk tot rust en heb je de mogelijkheid om na een stevige wandeling in de omgeving een bommetje te maken in het overheerlijke zwembad. Daarnaast geniet je van een bijbehorend Aziatisch restaurant, waardoor je ook van lekker eten bent voorzien. 

Wat kan Australia Expert voor jou betekenen?

Wij van Australia Expert hebben veel ervaring met activiteiten in Australië en hebben Alice Springs allemaal meerdere keren bezocht. En heel eerlijk, wie kan er nu beter een activiteit aanraden dan iemand die deze activiteit zelf gedaan heeft? Precies. En daarom gaan wij jou vertellen welke toffe trips jij bij ons zou kunnen boeken:

  • Meerdaagse trips richting Uluru, Kata Tjuta, Kings Canyon en West-Macdonnell Ranges
  • Dagtrips richting Uluru, Kata Tjuta, Kings Canyon en West-Macdonnell Ranges
  • Luchtballonvaart
  • Culture Experience Tour
  • Workshop Dot Painting
  • Kangaroo Sanctuary
  • Royal Flying Doctors

Alice Springs is een reis om nooit te vergeten

Na het lezen van dit artikel hopen we dat jij genoeg inspiratie op hebt gedaan voor een bezoek aan Alice Springs. Je leert hier het echte Australië kennen en duikt in de geschiedenis van een van de meest interessante volkeren ter wereld. Om over de adembenemende natuur nog maar te zwijgen. Wij helpen je, zoals je van ons gewend bent, met het organiseren van allerlei een- of meerdaagse tours. Want wie kan jou nu beter informeren dan mensen die jou zijn voorgegaan?

Scroll naar boven