Vervoer en buspassen

Het vervoer en buspassen in Australië

Heb jij enig idee hoe groot Australië is? Laten we beginnen met te vertellen dat de afstand van Perth naar Sydney ongeveer net zo groot is als die van Amsterdam naar Georgië. Laat jouw fiets daarom maar thuis. Gelukkig zijn er meerdere geweldige manieren om Australië te ontdekken. De meest voorkomende reizen door Australië gaan met de campervan, auto of met de bus.

Great ocean road trip

Vervoer door Australië

Wil je genieten van alle vrijheid? Dan raden we aan om een campervan of auto te huren. Het geeft je de mogelijkheid om oneindige veel waanzinnige routes te rijden die je moet hebben gezien. Bovendien kent Australië een groot aantal gratis kampeerplekken, waardoor je flink bespaart op het boeken van accommodaties. Wel raden we aan om jouw campervan of auto vroegtijdig te boeken, zodat je goed voorbereidt en tegen een schappelijke prijs op pad kunt.  

default

Reis jij graag met de trein? Dan biedt Australië jou een aantal fantastische opties. Wat te denken van de lange afstandstrein tussen Perth en Sydney of The Ghan tussen Darwin en Adelaide? En wat te denken van de Scenic Railway bij Kuranda en Puffy Billy in Melbourne? 

Een groot voordeel van de treinen in Australië is dat er aan comfort geen gebrek is. Bovendien zie je bijzonder veel verschillende landsschappen in relatief kort tijdsbestek. Zo zie je in een paar dagen een aantal fantastische hoogtepunten van Australië. Een kleine kanttekening, treinreizen in Australië zijn doorgaans iets duurder. 

Neem vandaag nog contact met ons op en wij helpen je graag verder met het organiseren van jouw bijzondere treinreis door Australië. 

GHA_Coach_02

Busreizen met Greyhound

De Greyhound… wie heeft er niet van gehoord? Met meer dan 300 locaties aan de oostkust brengen de Greyhound bussen je naar gigantisch veel verschillende plekken. En niet alleen aan de oostkust, maar ook in Broome, Adelaide, Alice Springs en Darwin. Buspassen variëren van 7 tot 365 dagen per jaar, waardoor je de voor jou perfecte buspas kunt aanschaffen. En voor de liefhebbers van katten- en hondenfilmpjes? Er is wifi aan boord, waardoor jouw reistijd waarschijnlijk wat korter aanvoelt. 

GHA_People_08

Busreizen met Premier

Naast de Greyhound zijn er ook busreizen mogelijk met Premier. Dit is over het algemeen een goedkopere optie, ware het niet dat deze bussen minder bestemmingen hebben. Toch gaat deze bus van Eden in New South Wales tot aan Cairns in het noorden van Queensland. Helaas gaat deze bus maar één keer per dag, waardoor het aanbod een stukje lager ligt dan bij de Greyhound bussen. Bovendien lever je een stukje flexibiliteit in. Maar daar betaal je dan ook een stukje minder voor. 

Scroll naar boven