De handigste apps voor jouw reis in Australië

De handigste apps voor jouw reis in Australië

Reizen door Australië is over het algemeen redelijk eenvoudig te noemen. Het land is goed ontwikkeld, je kan alle kanten op en de mensen zijn over het algemeen erg behulpzaam. Toch zijn er een aantal zeer handige hulpmiddelen die jouw reis naar Down Under nog iets eenvoudiger maken. We hebben het hier niet over een kompas of vouwfiets, maar over slimme apps die jou verder helpen. In dit artikel vertellen we je daarom alles over de handigste apps voor het ‘onderweg’ zijn, boodschappen doen, hiken, water & weer, kamperen en nog veel meer. Let’s go! 

Onderweg

Als jij onderweg bent, dan is het leuk om te weten wat leuke tussenstops zijn of waar je bijvoorbeeld goedkoop kan tanken. Zorg daarom altijd dat je de volgende apps op jouw telefoon hebt staan, zodat je deze hulp altijd nuttig kunt gebruiken.

Google Maps
Wie kent het niet? Google Maps! Het staat op elke telefoon en is eenvoudig te gebruiken om de route van A naar B toe te lichten. Slim is echter om offline maps te downloaden, zodat je ook in de Outback gebruik maakt van misschien wel de handigste app voor onderweg.

Petrol Spy
Ben jij op zoek naar de goedkoopste tankstations in jouw omgeving? Via Petrol Spy zie je in een oogopslag welk tankstation bij jou in de buurt het goedkoopst is. Zo bespaar je hoe dan ook een hoop geld!

Roadtrippers
Een andere handige app voor onderweg is Roadtrippers. Via deze app lees je snel meer over de gaafste attracties op jouw route en word je getrakteerd op de beste tips. Aan absolute aanrader.

Polarsteps
Een handige app om jouw reis te delen met jouw naasten is Polarsteps. Via deze app deel je alles over jouw reis en kunnen lezers snel zien waar jij jezelf bevindt en welke route je aflegt. Zeker leuk voor het thuisfront!

5

Boodschappen

You hate it or you love it, boodschappen doen. Hoe je het ook wendt of keert, tijdens jouw reis naar Australië is de kans groot dat je een keer boodschappen moet doen. Ook hier gebruik je een aantal handige apps voor jouw reis door Australië. Zeker als we het hebben over het besparen van kosten.

Flybuys
Met de Flybuys app verzamel je elke keer opnieuw punten die je later gebruikt voor fijne kortingen in de supermarkt. Boodschappen doen in Australië is nu eenmaal niet goedkoop, waardoor elke korting mooi meegenomen is.

Everyday Rewards
Ook met de Everyday Rewards app geniet je dagelijks van fraaie kortingen die jouw reis naar Australië net iets goedkoper maken. Deze eenvoudig te gebruiken applicatie is daarnaast heel eenvoudig in gebruik. 

Hiken

Een van dé redenen voor een uitdagende en bovenal avontuurlijke reis naar Australië is omdat je hier fantastisch kunt hiken. Nu kan het lastig zijn om de juiste wandeling uit te zoeken. Bovendien wil het nog weleens aan goed internet ontbreken tijdens het lopen. Daarom zijn er een aantal interessante apps ontwikkeld die het hiken in Australië een stuk makkelijker maken.

AllTrails
De app AllTrails is in het leven geroepen om jou te trakteren op de mooiste wandelingen in Australië en andere plekken op de wereld. Je leest eenvoudig hoe de wandeling in elkaar zit en leert meer door beoordelingen van andere reizigers met betrekking tot elke willekeurige hike.

Komoot
Net als AllTrails biedt ook de app Komoot een handige manier om erachter te komen welke hike het beste bij jou past. Laat je inspireren door verhalen van anderen en kies je beste wandeling die bij jou past.

Camperen

Iedereen die een roadtrip door Australië maakt, droomt ervan om te kamperen op de mooiste plekken van het land. Sterker nog, Australië is bij uitstek hét land waar je fantastisch kunt overnachten in de wildernis of op een reguliere camping. Hieronder volgen 2 apps die iedere reiziger in Australië in bezit moet hebben.

WikiCamps
De app WikiCamps biedt jou de mogelijkheid om waar dan ook een camping te vinden. Rijd je bijvoorbeeld ’s avonds laat nog rond en heb je geen plek gevonden? WikiCamps helpt je eenvoudig op weg. Er wordt weergegeven wat de faciliteiten op de camping zijn en daarnaast zijn er altijd andere reizigers die middels reviews meer vertellen over de plek van overnachting.

Campermate
Een andere vergelijkbare app is Campermate. De naam alleen al klinkt fantastisch. Je ziet overzichtelijk waar je gratis of betaald kunt kamperen, waarbij werkelijk waar geen plek wordt overgeslagen. Daarnaast zijn er talloze andere opties in de app die jou de meest ‘Instagramwaardige’ plekken laat zien en nog veel meer.

Karijini, Australia

Water & Weer

De kans is best aannemelijk dat jij een aantal leuke activiteiten gaat ondernemen tijdens jouw reis door Australië. Zeker als je eenmaal doorhebt welke toffe avonturen Australia Expert allemaal aanbiedt. Wel ben je enigszins afhankelijk van het weer op de dag van jouw activiteiten. En sta je op het punt om te gaan surfen in Byron Bay, maar is daar net een witte haai gesignaleerd? Dan is het toch fijn om hiervan op de hoogte te zijn.

Surfline
Gek op surfen? Download dan de app Surfline en kom er dagelijks achter hoe het ervoor staat met de surf op de desbetreffende dag. Ideaal om jouw plannen voor de dag op af te stemmen.

Tides
Ga jij een hike doen waarbij je enigszins afhankelijk bent van de getijden, zoals de wandeling naar de Figure 8 Pools nabij Sydney? Dan is het slim om te weten wanneer het eb en vloed is. Tides helpt je hier mee!

Windy
Ga jij een avontuur in de buitenlucht tegemoet? Dan ben je altijd afhankelijk van het weer. Helaas maar waar. Middels de app Windy weet je al snel hoe de wind er de komende dagen voorstaat, waardoor je wellicht gerust wordt gesteld wat betreft jouw aankomende activiteit.

SharkSmart
Ben jij gek op haaien of blijf jij juist het liefst zo ver mogelijk uit de buurt? Dan kan de app SharkSmart aardig van pas komen. Op deze app leer je ten eerste meer over de haaien en daarnaast delen mensen meer informatie over de laatste plekken waar de haaien gezien zijn.

Algemeen

Tot slot zijn er talloze andere apps die jouw reis naar Australië een stuk eenvoudiger maken. Apps die jou helpen met vervoer, het in gesprek gaan met anderen of betalingen.

Google Translate
We spreken allemaal een woordje over de grens, maar toch zijn er woorden waar we eventjes niet uitkomen. Daarom is de app Google Translate handig voor iedereen om eenvoudig in gesprek te komen of snel antwoord op jouw vragen te krijgen.

WikiFarms
Ben jij van plan om 88 dagen op een boerderij te werken? Dan komt de WikiFarms ongetwijfeld goed van pas. Je leest hier meer over ervaringen van anderen en ziet snel waar de boerderijen zijn.

Uber
Wie kent de app Uber niet? Ook in Australië is de kans aanwezig dat je een keer een taxi moet pakken. Dus waarom niet gebruik maken van de meest bekende taxi app ter wereld?

Currency
Zoals je weet betaal je in Australië met de Australian Dollar. Nu komt het vaak voor dat je wilt weten hoeveel een bedrag in euro’s is om te weten hoeveel je nu echt betaalt. Daarvoor helpt de app Currency je steevast uit de brand.

Wise
Wellicht de handigste app om te betalen in verschillende valuta’s. Je switcht eenvoudig van euro’s naar Australian Dollars en kan overal ter wereld pinnen met deze creditcard. Duidelijk is dat het je hoop geld gaat schelen qua transacties.

Goki
Wil jij andere mensen leren kennen of samen met hen een bepaalde activiteit doen? Dan is er Goki, de app die mensen met elkaar verbindt en overal al heeft gezorgd voor vriendschappen voor het leven. 

Wat kan Australia Experts voor jou betekenen?

Voor vragen kan je altijd contact opnemen. Met alle plezier staan we je te woord.
Voor ons is namelijk maar één ding belangrijk en dat is dat jij een onvergetelijke tijd en unieke ervaring in
Down Under hebt. 

Scroll naar boven