Interview Anne Troost

Hoe zag jouw reis naar Australië er precies uit? (reisduur, locaties, gezelschap)

Aan het einde van 2022 heb ik een solo-reis van 5 maanden door Australië gemaakt. In eerste instantie om het prachtige Australië te ontdekken, maar ook zeker door het avontuur dat alleen reizen met zich meebrengt. Te beginnen met het ontmoeten van nieuwe mensen. 

 

3 maanden voor vertrek heb ik contact opgenomen met Allard van Australia Expert. Ik wist simpelweg niet waar ik moest beginnen en wat een logische planning zou zijn. Na zijn expertise ben ik in november 2022 gestart aan de westkust van Australië. Ik ben begonnen in Perth en ben vanaf hier noordelijk richting Exmouth gereisd. Dit was ongekend mooi, waardoor ik me afvroeg of de oostkust en de rest van Australië dit zouden kunnen overtreffen. 

Na de westkust ben ik richting Alice Springs gevlogen. Hier heb ik een bijzondere Outback tour gedaan. Al met al zie ik dit als absoluut hoogtepunt van mijn reis van 5 maanden door Australië. Slapen in de middle of nowhere onder sterren in een onwerkelijk landschap. Daarnaast heb ik hier veel geleerd over de interessante Aboriginal cultuur.

Na mijn bezoek aan the Red Centre heb ik Adelaide, Sydney en Melbourne bezocht. Ondertussen ben ik nog even naar Tasmanië gereisd. Hier heb ik in het verleden gestudeerd, waardoor het leuk was om oude vrienden op te zoeken. Zo zijn we onder andere samen naar Party in the Paddock geweest, een festival in Launceston. Eenmaal terug in Melbourne was het tijd om mijn reis langs de oostkust te beginnen. Echter had ik nog helemaal niets gepland, waarna ik radeloos het team van Australia Expert opnieuw heb geraadpleegd.

Samen met deze Australië experts heb ik een nieuw plan opgesteld. In eerste instantie wil ik ‘wel even kijken hoe het zou lopen’. Op dat moment was ik echter maar wat blij dat ik samen met hen een nieuw plan had samengesteld. Hierdoor heb ik simpelweg nog meer kunnen genieten van mijn reis door Australië. Ik ben vervolgens van Sydney naar Cairns gereisd met de Greyhound bus. Onderweg heb ik zo ongelooflijk veel mooie dingen gezien. Opnieuw was ik mega blij dat Australia Expert mij zo goed heeft geholpen.

IMG-20230628-WA0002

Wat was het absolute hoogtepunt van jouw reis naar Australië?

Het is lastig om één hoogtepunt te kiezen. Toch kies ik voor Lake McKenzie (Boorangoora) op K’gari. 

Wat is jouw favoriete Australische dier?

Mijn favoriete Australische dier is een Olive Python. Dit prachtige dier heb ik vastgehouden, waarna ik absoluut sprakeloos was. De slang glinstert als een regenboog wanneer je hem in het licht houdt! Fascinerend.

IMG-20230628-WA0006

Welke tip zou je meegeven aan mensen die op vakantie of voor een langere tijd naar Australië afreizen?

Zorg dat je vooraf bepaalde tours boekt, aangezien sommige tours snel vol zitten. Daarbij wil je voorkomen dat je niet jouw favoriete tour kunt doen. 

Is er iets dat jou is bijgebleven aan de mensen en de sfeer in Australië?

Iedereen is super laid back en er hangt echt een ‘no worries’ cultuur. Mensen maken zich niet druk en iedereen is enorm gastvrij. Daarnaast staan mensen echt klaar voor elkaar. Ook bewonder ik het feit dat iedereen zoveel respect voor de natuur heeft. En terecht! 

Zie je reizen in Australië als veilig?

Ik heb me altijd veilig gevoeld in Australië. Al moet ik daar aan toe voegen dat er altijd bepaalde plekken in grote steden zijn waar je ’s nachts niet wilt komen. Maar is dat niet in elke grote stad? 

Zijn er dingen aan jouw reis naar Australië die je minder leuk vond?

Nee. 

Welke tours heb je geboekt met Australia Expert?

Ik heb eigenlijk al mijn tours geboekt via Australia Expert. Hieronder volgt een overzicht:

 • Westkust reis 
 • Outback reis
 • Wijntours in Adelaide en Sydney
 • Greyhound pass
 • Whitsundays 
 • K’gari
 • Surfkamp
 • Hostels
 • Great Barrier Reef
 • Port Douglas en Daintree Rainforest
 • Nog een aantal andere kleine tours 

Het voelde bijzonder fijn en vertrouwd om alles via Australia Expert te boeken. Er waren namelijk altijd mensen die mij uit de brand zouden helpen, mocht er iets misgaan.

IMG-20230628-WA0010

Wat is je opgevallen aan de werkwijze van Australia Expert?

Het team van Australia Expert staat altijd voor je klaar en is bereid zichzelf echt te bewijzen. Dit bleek vooral uit de uren die ik aan de telefoon heb gehangen met Allard. Alleen maar met het helpen uitstippelen van mijn reis. Ze staan open voor feedback en doen hier direct iets mee. Daarnaast passen ze, waar nodig, direct het aanbod en advies aan.

Waarom zou je Australia Expert aanraden bij andere reizigers?

Ik raad Australia Expert aan iedereen aan, omdat ze echt toffe deals voor je kunnen regelen. Ze willen jou simpelweg de reis van je leven laten beleven. Het scheelt je zoveel stress. Soms kan het voelen alsof er te veel opties zijn in een groot land als Australië. Daarnaast ben ik iemand die graag verschillende opties met elkaar vergelijkt. Het is daarom fijn als iemand dit compleet uit handen neemt en dit vergelijken allang heeft gedaan. 

Scroll naar boven