Interview Lindsy

Hoe zag jouw reis naar Australië er precies uit? (reisduur, locaties, gezelschap)

Ik ben vanaf Nederland alleen naar Australië vertrokken voor 3 maanden. Ik ben mijn reis begonnen aan de westkust in Perth vanaf daar ben ik met een bus tour in 19 dagen naar Broome gegaan met een reisgezelschap. Vanaf Broome ben in naar Darwin gevlogen, daar heb ik 3 daagse tour naar Kakadu/Litchfield geweest met een tour. Vanaf Darwin ben ik met het vliegtuig naar Alice Springs gegaan daar ben ik met een 3 daagse tour naar Uluru geweest. Vanaf Alice Springs ben ik verder gevlogen naar Cairns, daar ben ik mijn reis aan de oostkust begonnen. In Cairns heb ik een duikcursus gedaan van 4 dagen en 2 dagexcursies.

De oostkust heb ik afgereisd met de Greyhound bus. Na Cairns ben ik naar Mission Beach geweest voor 2 dagen om te gaan raften. Na Mission Beach ben ik met de bus naar Townsville om daar de ferry te pakken naar Magnetic Island om daar te verblijven voor 2 nachten. Na Magnetic Island ben ik met de bus naar Airlie Beach gegaan. Daar heb ik een tour van 3 dagen naar de Whitsundays gedaan. Naar Airlie Beach ben ik naar Noosa gegaan voor een week, in de week ben ik naar Fraser Island geweest met een tour voor 3 dagen. Na Noosa heb ik de bus naar Brisbane gepakt voor 3 nachten.

Na Brisbane stond Surfers Paradise op de route voor 2 nachten. Na Surfers Paradise ben ik doorgereisd naar Byron Bay, daar ben ik een week geweest en heb ik een dag tour gedaan en 2 middagen surfles gevolgd. Na Byron Bay ben ik met de Bus naar Sydney geweest voor 4 nachten, hier heb ik een dagexcursie gedaan naar de Blue Mountains met een tour. Na Sydney ben ik met het vliegtuig naar Melbourne gegaan voor 6 nachten. Vanuit Melbourne heb ik een dagtrip gedaan naar the Great Ocean Road en een dag naar Phillip Island dit was beide met een tour. Vanaf Melbourne ben ik weer terug naar Nederland gevlogen na 85 dagen.

20230601_134829

Wat was het absolute hoogtepunt van jouw reis naar Australië?

Mijn hele reis was een en al hoogtepunten, mijn absolute hoogtepunt was het snorkelen met de walvishaaien aan de westkust, dit was een mooi en bijzonder moment. Een ander echt top hoogtepunt was de duikcursus in Cairns bij het Great Barrier Reef, dit was mede ook door de leuke en leerzame duiklessen en het, omdat het een super locatie was. 

Wat is jouw favoriete Australische dier?

De Koala vind ik een heel schattig dier, maar het dier dat mij het meeste is bij gebleven en waar ik heel blij mee ben dat ik die in het wild gezien heb en dat is het vogelbekdier en ook mijn favoriete Australische dier. 

Welke tip zou je meegeven aan mensen die op vakantie of voor langere tijd naar Australië afreizen?

De tip die ik mee zou geven is, neem niet te veel spullen mee, want je moet alles op je rug mee slepen. Een andere tip zou zijn: ga niet alleen naar de Oostkust van het land, de natuur in de West kust is zo mooi en het is een hele andere ervaring van het land.

IMG-20230411-WA0041

Is er iets dat jou is bijgebleven aan de mensen en de sfeer in Australië?

Persoonlijk vond ik dat er een ontspannen sfeer in het hele land hing, iedereen is bereid je te helpen als je vragen hebt en nemen de mensen ook de tijd voor je om je te helpen. Je kan altijd wel een praatje maken met iemand en ook tijdens het uitgaan waren zowel de locals als de backpackers bereid voor een praatje.

Zie je rondreizen in Australië als veilig?

Ik heb me geen een moment onveilig in het land gevoeld, zowel overdag als in het nachtleven van het land voelde ik me op mijn gemakt en durfde ik ook alleen over straat. In Alice Springs was mij wel verteld uit te kijken op straat in de avond door wat problemen met de Lokale bevolking. Ik ben in mijn hostel goed ontvangen en heb hier geen hinder van ontvangen en mij ook daar veilig gevoeld. 

Zijn er dingen aan jouw reis naar Australië die je minder leuk vond?

Eigenlijk heb ik alleen maar volop genoten van mijn reis. Het minst leuke was steeds het afscheid te nemen van iedereen die ik daar hebt leren kennen. 

Welke tours heb je geboekt met Australia Expert?

Ik heb telefonisch contact gehad met Allard nadat ik naar de backpackers meeting was geweest. Via de telefoon heb ik met hem besproken wat ik ongeveer wil zien en doen in het land. Allard heeft mijn hele reis samen gesteld en ook op de vluchten na alles geboekt voor mij. Tijdens de reis kon ik via de app nog al mijn vragen stellen en via de app nog excursies boeken. 

IMG-20230504-WA0041

Wat is je opgevallen aan de werkwijze van Australia Expert?

Wat Australia Expert onderscheid van andere bedrijven is het persoonlijke contact en de ervaring van het team, omdat het team zelf de excursies gedaan hebben kunnen ze ook hun persoonlijke ervaring delen. Ze maken niet een standaard reis maar passen het helemaal aan naar de wensen van de klant. Hierdoor heb je een persoonlijk reisplan en kan je tijdens de reis op ieder moment contact op nemen met iemand van het team. 

Waarom zou je Australia Expert aanraden bij andere reizigers?

Ik zou Australia Expert aanraden aan andere reizigers, om het persoonlijke contact en de korte lijnen, bij vragen krijg je gelijk antwoord van iemand van het team en ook bij eventuele problemen helpen ze je gelijk om het zo snel mogelijk op te lossen. Verder zou ik het aan raden door de vele kennis van het team, omdat ze zelf meerdere keren in het land geweest zijn en veel zelf gezien hebben van het land krijg je een persoonlijke en eerlijke mening over de tours die aangeboden worden. Mijn droomreis was nooit zo geweldig geweest zonder de hulp van dit topteam. 

Scroll naar boven