Interview Quinta

Hoe zag jouw reis naar Australië er precies uit? (reisduur, locaties, gezelschap)

Gedurende 7,5 weken heb ik gereisd van zuid naar noord via de oostkust. Ik ben in Melbourne begonnen en in Cairns geëindigd. Ik was alleen aan het backpacken. Mijn route zag er als volgt uit: Melbourne, Sydney, Tasmanië, Brisbane, Gold Coast, Byron Bay, Noosa, K’Gari, Rainbow Beach, Bundaberg, Airlie Beach, Whitsundays, Airlie Beach, Cairns.

Wat was het absolute hoogtepunt van jouw reis naar Australië?

Ik vind het moeilijk om 1 hoogtepunt op te noemen, want het zijn er meerdere. Wat zo gaaf is aan Australië is de ongerepte natuur en alle wilde dieren. Ook zijn de Australiërs ontzettend aardig en ‘chill’. In Byron Bay heb ik een fantastische avond gehad in de Piano Bar, dit was een van mijn leukste stapavonden tot nu toe. 

Wat is jouw favoriete Australische dier?

Brushtail Possum, Platypus en de grote vleermuizen.

Welke tip zou je meegeven aan mensen die op vakantie of voor langere tijd naar Australië afreizen?

Take your time!!!
Een volgende keer zou ik nog relaxter willen reizen, wat langer op een plek willen blijven. Vaak is er buiten een stad of plaats ook zo veel te ontdekken. Ik vind het leuk om plekjes/ pareltjes te ontdekken en om me te verdiepen in dingen/ plekken. Dit lukt niet als je wat gehaast/ vluchtig aan het reizen bent. Daarnaast is het ook leuk om, als je leuke mensen hebt ontmoet, langer met die mensen te zijn. En ik zou een volgende keer ook minder vaak verkassen van hostel naar hostel. Verder zou ik ook als tip willen meegeven om goed te kijken naar de seizoenen. Het weer in Australië is per staat weer erg verschillend. Het beste is om met bepaalde seizoenen mee te reizen.

Australia expert - interview

Is er iets dat jou is bijgebleven aan de mensen en de sfeer in Australië?

Ik heb de sfeer als relaxed en super leuk ervaren. Ik ben erg geïnspireerd geraakt door Australiërs door de manier waarop ze in het leven staan. De mensen zijn ontzetten aardig en behulpzaam. Ze maken ook graag een praatje met je. 

Zie je rondreizen in Australië als veilig?

Ja, mega. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld. Ook niet ’s nachts. Ik heb ook nergens het gevoel gehad opgelicht te worden. Australië is een makkelijk land om te reizen. Het is bij mij allemaal heel vanzelf en soepel gegaan. Ook mede door Australia Expert en hun WhatsApp groepen! 

Zijn er dingen aan jouw reis naar Australië die je minder leuk vond?

De bekende plekken zijn toch wel heel toeristisch. Het hostelleven was ik soms helemaal zat. Verder is Australië een duur land. Je betaald ook veel voor overnachtingen en alsnog moet je zelf je bed opmaken en afhalen.

Welke tours heb je geboekt met Australia Expert?

Een 7-daagse tour door Tasmanië + hostels, Whitsundays, Great Ocean Tour, K’Gari, Frankland Islands, Great Barrier Reef, Greyhound.

Wat is je opgevallen aan de werkwijze van Australia Expert?

Via WhatsApp kan je persoonlijk contact hebben met Australia Expert. Dit gaat erg soepel. Ze zijn ontzettend behulpzaam, reageren snel en denken graag met je mee. In no time kunnen ze een reisschema voor je in elkaar zetten. Alles is mogelijk en je kan het zo gek maken als je zelf wil. Het viel mij ook op dat ze eerlijk zijn. Ze adviseerden mij op een gegeven moment namelijk om iets zelf te boeken omdat dit goedkoper was (ik vroeg ze om hulp bij het boeken van een vliegticket). 

Waarom zou je Australia Expert aanraden bij andere reizigers?

Zie de vorige vraag! Prijs- en kwaliteitverhouding is goed. Ik heb niet het idee dat Australia Expert duurder is. Verder is het ontzettend makkelijk (en leuk) om contact te leggen met ze, ook last minute. Mijn ervaring met Australia Expert is erg goed. Bedankt guys!

Scroll naar boven