Interview Zara Janssen

Hoe zag jouw reis naar Australië er precies uit? (reisduur, locaties, gezelschap)

Ik heb 5 maanden in Australië gewoond, waarvan ik de laatste maand/3 weken ben gaan reizen van Melbourne naar Hervey Bay, Fraser Island, Noosa, Byron Bay en Sydney. 

Wat was het absolute hoogtepunt van jouw reis naar Australië?

Mijn hoogtepunten waren Fraser Island en Byron Bay. Fraser Island is écht super uniek. Met een grote groep en tourguide ga je samen het eiland ontdekken, ook heb je amper bereik wat ervoor zorgt dat je alles nóg intenser beleeft. Er zijn zoveel mooie verhalen over Australië te vertellen en hier kom je op het eiland achter. Van de jungle tot aan Dingo’s, het was voor mij een hele speciale trip. Daarentegen vond ik dat in Byron Bay de Australische mentaliteit het meeste merkbaar was. Iedereen leeft hier in mijn beleving op zijn of haar eigen tempo. Ik heb de hinterland tour gedaan en heb zúlke speciale gesprekken gevoerd met mensen, ook denk ik dat deze trip je laat zien dat het af en toe goed is om verder te kijken dat je eigen bubbel. 

zara3

Wat is jouw favoriete Australische dier?

Ik denk een wombat! Of een Quokka, alleen heb ik deze zelf niet gezien helaas… Maar dat wilde ik wel erg graag. 

Welke tip zou je meegeven aan mensen die op vakantie of voor een langere tijd naar Australië afreizen?

Een trip boeken via Allard 😊 Ik had nog nooit in mijn eentje gereisd en dan is het super fijn dat iemand anders je kan helpen met hostels en leuke trips! Ook heb je iemand om op terug te vallen. Dat vond ik erg fijn (mijn ouders ook trouwens). 

Is er iets dat jou is bijgebleven aan de mensen en de sfeer in Australië?

Ik vond zelf dat je kon merken dat er in Australië meer ‘ruimte’ is voor iedereen. Je wordt warm onthaald en mensen zijn meer bereid om te delen. In Nederland heb ik het idee dat mensen vaak op zichzelf gefocust zijn. Ook ben ik erg fan van de open mentaliteit die veel Australiërs met zich mee dragen. Alles kan, niks is gek en gewoon genieten. Heerlijk!

zara 4

Zie je reizen in Australië als veilig?

Absoluut! Ik denk zeker dat het ligt aan de plekken waar je komt, maar ik heb Australië ervaren als een heel schoon en veilig land, waar mensen echt bereid zijn je te helpen (mocht dat nodig zijn). 

Zijn er dingen aan jouw reis naar Australië die je minder leuk vond?

Ik denk dat ik wat meer had willen reizen, ik ben er de laatste paar weken pas écht achter gekomen hoe mooi Australië is en dit had ik wel wat langer willen doen. Ook is het rond juni/juli écht fris en regenachtig en Melbourne en dat maakt een stad wel wat meer somber, vooral als je zo ver van je eigen bubbel bent. Ik had het echt nodig om de laatste maand te gaan reizen! 

Welke tours heb je geboekt met Australia Expert?

Al mijn tours 😊 Fraser Island, Hinterland tour, Helikoptervlucht (helaas niet doorgegaan i.v.m. nood) dolfijnenspotten en mijn bustickets. 

Wat is je opgevallen aan de werkwijze van Australia Expert?

Ik vond het super fijn dat Allard zo snel te werk ging, ook merkte ik aan hem dat hij erg enthousiast was over alle tours die je kunt doen. Dit zorgt ervoor dat ik ook nog enthousiaster werd. Daarnaast gaf het een gevoel van zekerheid dat iemand met jou samen de trips boekt. In zo’n groot land zou ik dat zeker aanraden (mocht je geen ervaring hebben met reizen). 

Waarom zou je Australia Expert aanraden bij andere reizigers?

Zoals beschreven, het biedt echt zekerheid en scheelt een hoop zoekwerk! Allard weet goed bij welke hostels en plekken je wel en niet moet zijn en dit heeft mij erg geholpen. Mocht ik nog een keer terug gaan, dan zou ik hem zeker weer contacten. 

zara 5
Scroll naar boven