Reisverhaal: Esmee

Sinds mijn halfjaar stage in Barcelona in 2017, is de drang om te reizen begonnen. Elk jaar keek ik naar de ‘All You Need Is Love’ kerstspecial, en altijd kreeg ik kriebels als ik beelden van Australie zag. Enige wat ik dacht: ‘ik wil daar ook heen!!’. Het was altijd al een droom om voor lange tijd te reizen en werken in een ander land, en na wat uitzoeken op internet stuitte ik op het ‘working holiday visa’ (WHV) in Australië. Gelijk wist ik: dit is wat ik ga doen. Na het afronden van mijn bachelor studie, ben ik vertrokken in augustus 2022. Het idee was misschien voor een halfjaar, of max een jaar. Inmiddels ben ik alweer 1.5 jaar in Australië. 

Contact met Australia Expert

In Nederland kwam ik al in contact met Allard van Australia Expert. Ik ben best wel een controlfreak en wil alles goed weten voordat ik ergens aan begin. Ik wist niks over Australië. Ik wilde alles zo open mogelijk laten, maar toch wilde ik veel weten en soort van een planning hebben wanneer ik waar heen ging haha. Ik kon alles vragen aan Allard, super vrijblijvend advies, en hij reageerde altijd heel snel via Whatsapp. We hebben zelfs een uur gebeld, zonder dat hij daar iets van terug verwachtte. Ik merkte dat ik dat heel prettig vond en sindsdien heb ik alleen bij Australia Expert geboekt.

Solo reis langs de oostkust van Australië

In Augustus 2022 kwam ik aan in Sydney, niet echt met een plan. Uiteindelijk ben ik daar een weekje gebleven en richting Cairns vertrokken want het was veel te koud. In Cairns heb ik 2 maanden gewerkt bij een restaurant, alvast voor m’n 88 dagen, het was toch handig om alvast een begin gemaakt te hebben hiermee. Wat een geweldige tijd heb ik daar gehad, veel gewerkt, heel veel leuke mensen ontmoet (die ik nog steeds spreek!), veel gefeest en veel van de omgeving gezien. Alle tours die ik hier heb gedaan (Daintree Rainforest, Atherton Tablelands, Great Barrier Reef) allemaal bij Australia Expert geboekt. Zij werken met alleen maar goede touroperators samen vind ik! Vaak wat kleinschaliger, en heel gespecialiseerd in wat ze doen.

Na 2 maanden begon ik aan mijn oostkust reis, zodat ik met kerst en nieuwjaar weer in Sydney was waar ik in de Nederlandse airbnb verbleef die Australia Expert elk jaar regelt. Ik heb zo’n 2 maanden over de oostkust gedaan, gereisd met de Greyhound bus en bijna alle plekken die je moet zien, wel gezien. Skydiven bij Mission Beach, surfen in Agens Water, zeilen door de Whitsundays. Met als hoogtepunt: Fraser Island! Omdat er veel touroperators zijn zag ik door de bomen het bos niet meer, en heeft Allard mij geholpen met de keuze van de tour. Wat een geweldige tijd was dit. Met een groepje backpackers 4×4 rijden op het strand, mooiste plekken bezoeken, kamperen.

Na de oostkust en kerst & nieuwjaar in Sydney was het tijd om weer aan het werk te gaan. Het geld was immers bijna op :p. Inmiddels reis ik niet meer alleen, maar samen met een vriendin ben ik richting Melbourne vertrokken om de zomer in Melbourne te vieren, en hebben we 4 maanden in een restaurant gewerkt in de stad en woonde we dichtbij het strand. Naast werken in een restaurant heb ik ook op events gewerkt zoals de Australian Open, Grand Prix, concerts van Ed Sheeran, Harry Styles. Ook weer, wat een unieke en geweldige tijd was dit. Tijdens deze periode ook de Great Ocean Road gereisd in een campervan met meiden die ik net ontmoet had.

De westkust van Australië

Na Melbourne was het tijd voor de andere kant van Australië, de westkust! Ook moesten de 88 dagen afgemaakt gaan worden, want ik wist: ik wil nog lang niet uit dit land weg. We vlogen naar Perth, zonder plan. Na een ochtend in een cafeetje te hebben gezeten op onze laptops en naar veel pubs / farms gebeld te hebben in bepaalde gebieden, werden we aangenomen bij een pub genaamd: ‘Kalbarri Motor Hotel’ in Kalbarri. Geen idee waar Kalbarri lag, of wat voor dorpje het was, maar het gold voor de 88 dagen en het was een nieuw avontuur. 2 dagen later zaten we in de bus richting een onbekend avontuur. Uiteindelijk hebben we hier 15 weken gewerkt en de echte Ozzy levensstijl geleefd. Gewerkt in een Ozzy pub naast het strand, surfen, kamperen, vissen. Had dit voor geen goud willen missen.

Na deze periode zijn we de westkust gaan reizen van Perth tot Broome in een campervan, met als hoogtepunt: zwemmen met walvishaaien in Exmouth! Deze tour hadden we ook bij Australia Expert geboekt. Het fijne aan dit bedrijf vind ik dat Allard heel helder en transparant is. Zwemmen met de walvishaaien is namelijk maar een bepaald seizoen, en in de periode dat wij wilde gaan was de kans kleiner dat je walvishaaien zou spotten. Allard is hier heel eerlijk over geweest voor het boeken van de tour. Uiteindelijk hadden we veel geluk en hebben we met 2 walvishaaien gezwommen!!

Vervolgens zijn we nog in Darwin geweest en hebben we Kakadu National Park gedaan. Vanwege tijdsgebrek twijfelde ik heel erg tussen Litchfield en Kakadu, maar na gesproken te hebben met Allard raadde hij mij toch aan om Kakadu National Park te doen. Ik ben heel blij met de enorme kennis die alle werknemers bij Australia Expert hebben en dat je eigenlijk 24/7 vragen kan stellen en contact kan opnemen. Als kers op de taart nog een geweldige outback tour gedaan. Slapen in een swag onder de sterren, zonsondergang bij Uluru.

Tot nu toe al onvergetelijke herinneringen voor het leven. Op dit moment woon & werk ik voor de zomer in Sydney en genieten we lekker van het stadse leven. Recentelijk ben ik via Australia Expert op tour geweest naar Blue Mountains en Hunter Valley, beide ook echt aanraders om te doen in de omgeving van Sydney!

Mocht je nog vragen hebben kun je altijd contact opnemen op insta @esmeekoenen_

Scroll naar boven