Reisverhaal: Feiko

Al vanaf jongs af aan had ik één duidelijk reisdoel: ik ga ooit naar Australië. De ongerepte natuur, de meest bijzondere dieren én de ultieme vrijheid. Een enorme teleurstelling toen ik in het eerste coronajaar mijn backpack niet kon pakken. Maar van uitstel kwam gelukkig geen afstel. Drie jaar later alsnog mijn droomreis kunnen doen, het beste aan de hele vertraging? Allard was intussen begonnen met Australia Expert! 

Australië? Niet in één zin samen te vatten

Een land met zoveel bizarre verassingen en (veel) te groot om in één reis te ontdekken. Niet gek toch dat iedereen na de eerste keer terug wil? In drie maanden tijd heb ik gelukkig al een bijzonder groot deel mogen ervaren. Begonnen en geëindigd in Sydney. Van hippe steden als Melbourne en Brisbane, naar de zachte stranden aan de Oostkust en de eeuwige leegte in de Outback. Duiken in het Great Barrier Reef, zeilen rondom de Whitsundays, racen met een 4×4 over K’Gari Island, surfen op de mooiste golven, hiken in de oneindige National Parks en kangoeroes spotten op de gekste plekken. Kortom, het maakt niet uit wat je zoekt, Australië heeft het allemaal!

Het fijne team van Australia Expert

Een halfjaar voor mijn reis kwam ik toevallig terecht bij een gezellige meeting van Australia Expert. Wat voor mij die avond de doorslag gaf om verder te plannen met dit team? Hun enthousiasme, passie en eerlijkheid. Als gevolg? Een op maat gemaakte reis met activiteiten en locaties die ik anders waarschijnlijk nooit had beleefd. Zelf had ik na al die jaren voorbereiding al een aardig beeld van hoe ik mijn reis wilde inplannen. Toch kwamen Allard en Baukje nog met perfecte aanvullingen. Zo ook mijn ultieme hoogtepunt; helemaal back to basic in een georganiseerde roadtrip door de Outback. Uit mijn comfortzone, maar uiteindelijk enorm gezellig met de warmste herinneringen.
Ik ben Australia Expert, en in het bijzonder Allard en Baukje, enorm dankbaar voor de onvergetelijke reis die ze voor mij hebben samengesteld. Hostels, activiteiten en tours precies naar mijn wensen. Zoek je een feestje of juist een rustiger sfeervol hostel? Wil je de gekste adrenaline kicks of juist ontspannen bij een fantastisch uitzichtpunt? Of natuurlijk een combinatie van alles?! Australia Expert heeft het voor je klaarliggen, én dat ook nog eens voor een scherpe prijs. Bovendien heeft het team (bijna) alles zelf al eens gedaan, echte ervaring experts dus. Zowel voor, tijdens als na mijn reis was het team erg betrokken bij mijn vragen en belevenissen. Ze staan altijd voor je klaar en denken graag met je mee. Niet alleen omdat het hun werk is, maar vooral omdat ze één duidelijk doel hebben; jouw perfecte reis Down Under organiseren zoals ze die zelf ooit ook hebben ervaren! 

Een betere reis dan ik ooit had kunnen dromen

Het gevoel van vrijheid, de gemaakte vriendschappen en de spontane gebeurtenissen kun je van tevoren nooit bedenken. Australië is de ideale plek om (voor het eerst) een (solo)reis te maken. Het land is veilig, goed georganiseerd en de locals zijn enorm behulpzaam. Mijn advies? Zoek een fijne combinatie van voorbereiding en spontaniteit, en ga gewoon! 

Scroll naar boven