Reisverhaal: Madalien

Opeens begon het te kriebelen. Kriebels die mij het gevoel gaven dat ik naar Australië wilde. Na 2 heftige jaren, waaronder het overlijden van mijn vader, een auto-ongeluk van mijn moeder  en een kritieke ziekenhuisopname van mijn zus, was het tijd voor verandering. Ook reanimeerde ik in Mexico een jongen van 20 en zag hem en zijn broertje van 15 overlijden.

Na deze bizarre periode was het tijd voor mij. Tijd voor mij om mijn grote dromen na te jagen. Ik heb geleerd dat het leven op niemand wacht en je zelf de touwtjes in handen hebt om er iets moois van te maken!

Een solo-reis door Australië

Mijn grote droom was om te backpacken door Australië. In mijn eentje. Aangezien Australië naar mijn mening geen land is waar je in 2 weken doorheen reist, was het nodig om een goed plan op te stellen. Maar waar moet ik beginnen? Ik ben 28 jaar oud, heb een koophuis, een vaste baan en bovendien een paard waar ik elke dag voor zorg. De stap om maandenlang te gaan reizen was voor mij daarom een grote. Toch heb ik na goede en fijne gesprekken met mijn familie en werkgever besloten dat ik het echt moest gaan doen. 

In contact met Australia Expert

Nu het besluit gemaakt was, was het moment aangebroken om met een echt concreet plan te komen. Ik wilde graag 3 maanden reizen, waarvan 2 maanden door Australië. Om een plan te maken zocht ik contact met verschillende bedrijven met meer ervaring. Bedrijven die mij kunnen helpen met een perfect op maat gemaakt schema. Uiteindelijk kwam ik in contact met Melody en Allard van Australia Expert. Door bijzonder snel contact via Whatsapp kreeg ik direct een goed gevoel bij dit reisbureau.

Een op maat gemaakt plan
Al snel hadden we een groepsapp met z’n drieën, waarin Melody en Allard mij alles vertelden over de mogelijkheden. Bovendien kon ik direct al mijn vragen stellen. Opvallend genoeg vroeg Allard mij veel persoonlijke dingen. Over dingen die ik leuk vind om te doen en dingen waar ik naar op zoek zou gaan tijdens mijn reis. Waar word ik blij van? Wil ik hiken? Wil ik op een surfkamp? Na het delen van mijn budget, vertelde Allard mij in alle eerlijkheid wat de opties zouden zijn en hoe deze reis er ongeveer uit zou kunnen zien. Zijn plan? Daar werd ik meteen heel enthousiast van!

Australia Expert: transparant en scherpe prijzen
Na een paar kleine wijzigingen was daar opeens mijn door Australia Expert samengestelde droomreis. Naast de samengestelde reis, wilde ik echter ook bepaalde dingen zelf regelen. Een klein beetje zelfstandigheid en de mogelijkheid om zelf dingen te leren tijdens mijn solo avontuur. Zo heb ik aangegeven bij Melody en Allard wat zij konden regelen en wat ik zelf zou regelen. Alle tours heb ik via Allard geboekt. Vooral omdat hij met goede prijzen kwam! Bovendien heb ik ook gemerkt dat veel mensen Allard kennen en dat Australia Expert een heel transparant bedrijf is.

Een onvergetelijk avontuur Down Under
Naast Allard en Melody heb ik in Australië ook kennisgemaakt met Baukje. Ook zij is werkzaam voor Australia Expert. Baukje is een hele leuke en lieve meid en heeft veel mensen geholpen tijdens hun reis door Australië. Ik heb mede dankzij Australia expert een onvergetelijke reis mogen maken! Een roadtrip langs de iconische Great Ocean Road in Victoria, hiken door het prachtige landschap van Tasmanië, slapen onder de melkweg in de Outback, dwalen door gigantische steden als Sydney en Melbourne, surfen op Australische golven, paardrijden door een regenwoud, rijden in een 4×4 jeep over de witte stranden van K’gari Island. En natuurlijk het maken van vrienden van over de gehele wereld. Ik heb gezeild naar de Whitsundays en gedoken in het Great Barrier Reef. En oh, laat ik ook het eeuwenoude Daintree Rainforest niet vergeten!

Benieuwd naar alle foto’s en verhalen die ik tijdens mijn reis heb gemaakt?
Check dan mijn Instagram pagina @shotsbymadalien.

Een groot cadeau voor mijzelf

Terugkijkend op deze reis kan ik zeggen dat dit een prachtige en onvergetelijke ervaring was. In eerste instantie was ik bang om heimwee te krijgen en dat het me misschien niet zou lukken als solo-reiziger. Maar niets is minder waar! Dit is het grootste cadeau dat ik mezelf ooit zou kunnen geven. Ik weet nog goed dat ik mijn tranen weg moest slikken op het vliegveld toen ik Australië moest verlaten. Hoe is het nu in Nederland? Ik mis Australië enorm. Dit geweldige land heeft een plek veroverd in mijn hart. Heb ik ergens spijt van? Zeker niet! Alhoewel… Ik heb spijt dat ik het niet veel eerder heb gedaan!

Ben jij benieuwd naar meerdere van mijn ervaringen? Neem dan contact op via @shotsbymadalien op Instagram!

Scroll naar boven