De 10 gaafste surfspots van Australië

De 10 gaafste surfspots van Australië

Dat Australië bekend staat om surfen is geen verrassing.. Met haar prachtige stranden, blauwe zeeën en veelal zonnige weer, biedt het land de perfecte omstandigheden om er eens goed op uit te gaan met een surfplank. Er zijn talloze plekken in Australië die worden beschreven als de beste surfspots ter wereld. Ook als je nog nooit op een surfplank hebt gestaan. De meeste surfbreaks zijn gewoon op het zand, waar amper ongelukken op gebeuren. In dit artikel vertellen wij jou over de 10 gaafste surfspots van Australië.

Australia Experts helpt jou

We kunnen ons voorstellen dat je niet met surfplank en al naar Australië reist. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden voor het huren van planken. Daarnaast raden wij aan te starten met het nemen van surflessen. Deze gaan wij zelf niet geven. Wel hebben we goede contacten met surfscholen in het gehele land. Onderaan dit artikel vind je een lijst van locaties, waarop wij lessen of verhuur voor jou kunnen regelen. Op deze manier leer jij sneller de tips & tricks om een goede surfer te worden. Dit is waarschijnlijk iets efficiënter dan zelf tobben in het sop.

De top 10

1. Bondi Beach / Manly Beach, Sydney - Makkelijk

De kans is aannemelijk dat jij aankomt in Sydney of Melbourne. Wanneer je een aantal dagen in de stad verblijft is het leuk om te surfen. Wil je direct na aankomst in Sydney starten met surfen? Breng dan een bezoek aan Bondi of Manly. Deze twee dorpen zijn op zichzelf al gaaf, maar ook herbergen ze een goede golven. Met name voor beginners. Op beide stranden worden veel lessen gegeven. Dit omdat de golven prima te doen zijn voor mensen die net beginnen met surfen. Surfen leer je nu eenmaal bij het begin. En dan kun je dit het beste in een vertrouwde omgeving doen, waar je veel gebruik kunt maken van de zogenoemde white wash.

2. Wategos Beach, Byron Bay - Gemiddeld

Een blauwe zee, prachtig uitzicht, dolfijnen en een goede sfeer. We hebben het over Wategos Beach in Byron Bay. Deze surfspot is met name voor de liefhebbers van longboarden. En dan helemaal voor fans van righthanders. Op de golven van Wategos Beach kun je eindeloos cruisen en daarnaast genieten van de prachtige omgeving. In deze baai leven honderden dolfijnen, wat de kans groot maakt dat je een groep ziet zwemmen. Wie weet pak jij zelfs wel een goed met een dolfijn. 

3. Noosa - Gemiddeld

We blijven nog even bij de longboarders. Noosa is het walhalla voor longboarders. Wanneer je hier een golf pakt, kun je net als in Wategos, eindeloos blijven staan. Ook hier is de omgeving werkelijk waar prachtig. Noosa is een geweldige spot voor beginners. Tussen februari en juli zijn de golven hier het beste. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om lessen te nemen of planken te huren. Naast het fijne, frisse water is Noosa zelf ook een fijne plek om te zijn. Dicht bij Fraser Island en ook niet te gek ver van Brisbane is Noosa een plek waar je gerust lang kan blijven hangen. En dus de ideale plek om surfen onder de knie te krijgen. 

4. Lennox Point, Lennox Head - Moeilijk

Net iets buiten Byron Bay vind je het adembenemende Lennox Head. Dit hele dorpje en haar omgeving ademt een en al surfen. Dit is een spot voor surfers die al iets verder zijn in hun kunnen. De golven worden niet voor niets wel eens vergeleken met het wereldberoemde J’Bay in Zuid-Afrika. Het kan er hard aan toe gaan. Echt iets voor de ruige surfers onder ons. Je gaat het water in via allerlei stenen, waardoor surfschoentjes aangenaam zijn. Wees hier, zeker bij hoge golven, erg voorzichtig. Als je net begint met surfen, raden we af het water bij deze plek te betreden. Maar zet hem wel op de lijst voor later.

5. De spots rondom Margaret River - Moeilijk

In en rondom Margaret River vind je veel surfspots. Het water is hier een stukje kouder dan aan de Oostkust. Margaret River heeft surfspots voor iedereen, al moet gezegd worden dat vooral ervaren surfers het hier leuk gaan hebben. Wat te denken van de spots Surfers Point, Yallingup Main Break of Moses Rock? Ben je nog een beginner? Ga dan naar spots als Huzzas, Boranup Beach of bijvoorbeeld Gas Bay. Op dagen met kleine golven zijn dit ideale plekken om het surfen nog beter onder de knie te krijgen.

6. Torquay, Melbourne - Moeilijk en makkelijk

Dichtbij Melbourne vind je het plaatsje Torquay. Dit is tevens het begin- of eindpunt van de Great Ocean Road. Er zijn meerdere surfspots in de regio te vinden, waarvan Bells Beach het meest bekend is. Deze spot is voor de ervaren surfers onder ons. Deze plek wordt niet voor niets gebruikt voor de WSL, the World Surf League. Durf jij het aan?

Als je iets minder ervaren bent zijn er ook in deze regio een aantal fijne plekken om te leren surfen. Rocky Point en Torquay Back Beach zijn geschikte stranden om een plank te huren en lekker te spartelen. Alleen in het water liggen is hier al fantastisch.

7. Scarborough Beach, Perth - Makkelijk

Scarborough is een prachtige plek aan de kust van Perth. De zee is hier blauwer dan blauw en vanaf de kant zou je al roggen kunnen zien zwemmen. De golven op Scarborough Beach zijn klein, waardoor het makkelijk is om hier te leren surfen. Deze spot is trouwens ook perfect geschikt voor kitesurfen. Aan het eind van de dag komt er altijd een stevige wind opzetten, wat het geschikt maakt een vlieger aan je surfplank vast te knopen. Ook in Scarborough hebben wij de mogelijk jou te voorzien van lessen of het verhuur van een surfplank. 

8. De Gold Coast - Moeilijk en makkelijk

Wil jij op een plek zijn waar het alleen maar om surfen draait? Waar de gemiddelde vent lang blond haar heeft en de dames het liefst in een iets te klein wetsuit rondlopen? Ga dan naar de Gold Coast, een plek die een aantal geweldige surfspots biedt. Voor elk niveau is er wel iets aanwezig. Ben jij een ervaren rot in het vak en ben je niet bang aangelegd? Ga dan zeker naar Snapper Rocks. Alleen al van bovenaf ziet dit er meer dan spectaculair uit.

Ben jij net begonnen of wil je liever in alle rust genieten van wat longboard golven? Check dan de spot Kyra’s. Deze spot heeft fijne, regelmatige golven, waarbij je links of rechts om een rotspartij kan surfen. Een fijn aangezicht met op de achtergrond de waanzinnige skyline van Surfers Paradise. 

9.Agnes Water - Gemiddeld

Agnes Water wordt ook wel de meest noordelijke surfspot van de Australische Oostkust genoemd. Een aantal uurtjes boven Noosa vind je deze plek. Samen met Town of 1770 biedt deze regio buiten het surfen al een aantal bijzondere bezienswaardigheden aan. Het surfen zelf is er ook geweldig. Met een spot die enigszins lijkt op die van Noosa kun je hier in alle rust surfen. Druk is het er namelijk zelden. Wanneer je na het surfen klaar bent voor een biertje met een zonsondergang, kun je naar Town of 1770 rijden. Hier vind je een van de weinig plekken aan de oostkust waar je de zon in de zee onder zult zien gaan. 

10. Seven Mile Beach, Gerroa - Makkelijk

Zo’n twee uur ten zuiden van Sydney vind je een aantal geweldig leuke surfdopjes. Denk hierbij aan Gerringong, Gerroa en Kiama. De iets meer ervaren surfers kunnen hun hart ophalen op Werri Beach in Gerringong. Ook hier is de omgeving prachtig en spot je met een beetje mazzel dolfijnen of walvissen tijdens het surfen.

In Gerroa vind je echter een spot die je zelden ziet. Op Seven Mile Beach, de naam zegt het al, vind je een ongekend groot strand. Hier worden regelmatig surfcamps gehouden, waarbij je in een aantal dagen de kneepjes van het vak leert. Voor de liefhebbers van rust is deze plek absoluut de moeite waard. Geen grote druktes, alle ruimte en heerlijk water. 

Wat kan Australia Expert voor jou betekenen?

Australia Expert is zich ervan bewust dat surfen misschien wel de populairste bezigheid van het land is. We hebben daarom door het hele land contacten met surfscholen voor het regelen van lessen en verhuur van materialen. Hieronder volgt een lijst met locaties, waar wij iets voor jou kunnen betekenen:
– Sydney
– Melbourne
– Brisbane
– Adelaide
– Perth
– Torquay
– Surfers paradise
– Gold Coast
– Byron Bay
– Agnes Water
– Coffs Harbour
– Port Stephens/Newcastle
– Wollongong

Heb jij zin om als een echte Ozzie het water te betreden en kans te hebben om samen met een dolfijn een golf te pakken? Aarzel dan niet langer en laat ons jou verder helpen.

Scroll naar boven