De 25 meest interessante dieren in Australië

De 25 meest interessante dieren in Australië

Australië is bij uitstek een land van uitersten. Je kunt prachtige stranden bezoeken, genieten van mooie steden, verdwaald raken in de woestijn en zelfs op sommige plekken wintersporten. Door de grote diversiteit van het land wonen er talloze bijzondere dieren in Australië. Dit gaat van kleine vogelbekdieren tot gigantische walvissen. In dit artikel vertellen we je meer over de 25 meest interessante dieren in Australië

Zijn alle dieren gevaarlijk?

Je hebt vast wel eens gehoord dat er gevaarlijke dieren in Australië leven. We kunnen er lang omheen draaien, maar er leven inderdaad een aantal dieren die je liever niet tegenkomt. Denk hierbij aan krokodillen, spinnen, kwallen, slangen of bijvoorbeeld haaien. De kans dat je ze ziet is aanwezig, de kans dat er iets gebeurd nihil. Jaarlijks komen er namelijk meer mensen om het leven door koeien en kangoeroes, dan door bovenstaande genoemde dieren. Dit komt vooral door verkeersongelukken.

Het gaat allemaal goed, zolang je maar rustig blijft en het gevaar niet opzoekt. Gebruik je logische verstand, waardoor je in plaats van angst juist de kick voelt van de aanwezigheid van deze prachtige wezens. Er zijn hiernaast nog zo gigantisch veel waanzinnige dieren waarvan je kunt genieten. Hieronder volgt de lijst met de 25 meest interessante dieren in Australië.

1. Kangaroe

Het meest herkenbare dier van Australië is natuurlijk de kangoeroe. Dit springende wezen staat haast symbool voor het land. In grote steden als Sydney, Perth en Melbourne ga je ze niet snel vinden. Pas als je de grote steden verlaat, wordt de kans groot dat je ze in het wild gaat zien. Wanneer je langs een weiland of andere vlakte rijdt is de kans altijd aanwezig dat je een klein kopje met grote oren heen en weer ziet gaan. De aandacht van de kangoeroe is getrokken. Vaak blijven ze lang zitten, waarna ze opeens in een rap tempo al springend weggaan.

Er zijn ook plekken, waar de kangoeroe zo gewend aan mensen zijn dat ze gerust naast je komen zitten. Denk hierbij aan Diamond Beach in New South Wales, Lucky Bay in West-Australië, de Kangaroo Sanctuary nabij Agnes Water en bij Cape Hillsborough. Bij laatstgenoemde plek bieden wij een zeer leuke tour aan, waarin je met een busje vanuit Mackay naar Cape Hillsborough rijdt. Dit is een zeer gave tour, waarin je ultiem geniet kangoeroes in de Australische wildernis. Interesse? Neem dan contact met ons op en wij helpen je maar al te graag verder.

Naar schatting leven er tussen de 30 en 40 miljoen(!) kangoeroes in Australië. Dit is dus meer dan het aantal inwoners. Ondanks dat je ze met enige regelmaat tegen gaat komen, merk je snel dat het nooit gaat vervelen.

2. Walvishaai

De walvishaai is de grootste vis ter wereld. Deze vriendelijke reuzen kunnen tot 10 meter lang worden en doen geen vlieg kwaad. Dat je ze überhaupt kunt zien is al een gave belevenis. Maar een van de vetste tours die wij aanbieden gaat nog net een stapje verder. In Exmouth is het namelijk mogelijk om met walvishaaien te zwemmen. Via boten en vliegtuigen wordt gespot waar de walvishaai zwemt, waarna je het water met maximaal 10 personen tegelijk betreedt.

Vanaf dat moment is het aan de walvishaai of deze zin heeft om met jou te chillen. Het voordeel is dat je met een kleine groep bent, waardoor je optimaal van deze tour kunt genieten. Op deze manier wordt het dier niet in gevaar gebracht en beleef jij de activiteit van je leven. Je begrijpt daarom direct dat dit een redelijke prijzige, maar onvergetelijke activiteit is.

3.Koala

Je hebt aandoenlijke, schattige dieren en je hebt de koala. Deze beschermde diersoort is qua uiterlijk één van de liefste beestjes die je jezelf kunt voorstellen. Kijken ze schattig? Ja. Doen ze veel? Nee. Koala’s zitten het liefst de gehele dag in een boom te eten of te slapen. Toch kunnen ze behoorlijk kwaad worden als ze worden lastig gevallen. Kijk daarom altijd uit bij het benaderen van de beestjes. 

Waar wij genoeg hebben aan ongeveer 7 a 8 uur slaap per dag, slaapt een koala zo’n 22 uur per dag. Verschil moet er wezen. Koala’s vind je voornamelijk buiten de steden en in nationale parken. Wanneer je in een bos loopt, kijk dan vooral omhoog. Dan is de kans het grootste dat je er eentje kan spotten. Zo ook bij het Koala Sanctuary in Port Stephens. Dit is tevens een van de partners van Australia Experts. Verder is het goed om te weten dat je geen koala’s in West-Australië en Northern Territory zult vinden. Dit scheelt je een hoop turen naar de bomen.

8

4. Vogelbekdier

Net als de koala en de kangoeroe komt ook het vogelbekdier maar op een plek ter wereld voor: Australië. Je kent ze misschien wel van Perry het Vogelbekdier uit de serie Phineas and Ferb. Voornamelijk aan de Oostkust en in Tasmanië heb je kans dit bijzondere beest te aanschouwen. Denk hierbij aan plaatsen als Geeveston en Latrobe. Maak hierbij zeker gebruik van de PlatypusApp. Via deze app leer je meer over de vogelbekdieren en kan je er eenvoudig achterkomen waar je ze het beste kunt zien.

Het grappige aan een vogelbekdier is het feit dat ze allerlei kenmerken van verschillende dieren hebben. Zo hebben ze het lichaam van een mol, de snavel van een eend en de staart van een bever. Een ideale combinatie zou je zeggen. Mannetjes vogelbekdieren hebben een gifangel op de achterpoten, waar je liever niet door gestoken wordt. Je gaat er absoluut niet dood aan, maar pijn kan het zeker doen. De beesten zijn overigens erg schuw, waardoor het lastig kan zijn om ze te spotten.

5. Dingo

Er zijn maar weinig wilde honden op de wereld, maar uiteraard is er eentje daarvan die in Australië woont. We hebben het over de dingo. De dingo is een mooie, lieve hond om te zien. Je kunt ze herkennen aan de mooie bruine vacht, met witte tinten in de staart. Toch zijn deze beesten wild en kun je ze absoluut niet aaien. De dingo’s stammen af van wolven, waardoor je dat aaien waarschijnlijk wel achterwege laat. Dingo’s zijn veel te zien op Fraser Island, de Kimberly’s, Exmouth, de Nullarbor Plain en in de Outback. De honden leven voornamelijk van konijnen, vogeltjes en knaagdieren. 

Feitje: door het midden van West-Australië loopt het ‘Dingo Fence’. Dit is een hek van ruim 5500 kilometer lang, wat het een van de langste bouwwerken ter wereld maakt. Deze staat er om dingo’s tegen te houden bij boerderijen. Naast dingo’s werd er ook geprobeerd om konijnen tegen te houden. Benieuwd naar meer beeldmateriaal van dit fenomeen? Check dan de film Rabbit-Proof Fence, een absolute aanrader!

Dingo 7

6. De bultrug

Misschien wel het meest imposante dier in Australië is de bultrug, ook wel de humpback whale genoemd. De gigantische walvissen kunnen maar liefst 16 meter lang worden, wat hen een van de grootste ooit levende dieren maakt. Elk jaar tussen april en november zwemmen walvissen vanuit Antarctica naar het noorden. Daarbij passeren ze Australië en blijven ze veelal hangen in de warmere wateren.

Het mooie is dat ze vaak dicht langs de kust zwemmen. Hierdoor kun je ze regelmatig zien springen of met hun vinnen op het water zien slaan. Walvissen zijn speelse dieren die erg nieuwsgierig zijn. Walvissen zijn simpelweg magisch. Niet alleen door de grootte, maar ook door de mysteries die nog steeds om deze giganten heen hangen. Jij hebt de mogelijkheid om deze giganten van dichtbij te aanschouwen in Exmouth en aan de Sunshine Coast in Queensland? Durf jij het aan met deze reuzen in het water te liggen? Wij regelen het voor je!

7. Krokodillen

Het volgende dier dat we behandelen is de krokodil. Bij de een staat dit bovenaan de bucketlist, de ander ziet hem liever nooit. In het noordoosten van Queensland en in de nationale parken rondom Darwin en Broome vind je dinosaurusachtige beesten. We hebben het natuurlijk over krokodillen. In Australië heb je de zoetwater en de zoutwater krokodil.  

Die eerste zal je waarschijnlijk met rust laten. De zoutwaterkrokodil is daarentegen levensgevaarlijk. Deze monsters kunnen wel tot 6 meter lang worden en liggen het grootste gedeelte van de dag onder water of op de zandbanken. De kans dat je er een tegenkomt is niet groot. Zorg er alleen wel voor dat je jezelf aan de regels houdt en niet gaat zwemmen in wateren, waarin dit wordt afgeraden. Ook niet tijdens de Lake Argyle Sunset Tour, waarbij het 100% zeker is dat jij zoetwaterkrokodillen (
freshies)gaat spotten. 

Wij bieden tours aan in op de Daintree River, waarbij jij voor $30 de kans hebt oog in oog te staan met deze prehistorische dieren. Ook zie je in Darwin de Jumping Crocodiles, waarbij deze beesten letterlijk uit het water springen. Tot slot mag de Crocosaurus Cove in Darwin niet onbenoemd blijven. Hier kan jij samen met de krokodil onder water zijn. Gelukkig voor jou zit je wel in een kooi! Goed om te weten is dat dit om krokodillen gaat die niet meer in het wild leven wegens fysieke ongemakken. Hierdoor is het niet direct een zielige attractie voor de dieren. 

IMG_4633

8.Emoe

De emoe is een dier dat alleen in Australië voorkomt. Deze struisvogelachtige vogel is een van de grootste nog levende vogels in het land. Je zal ze vooral buiten de grote steden zien. Emoes leven in heel Australië en leven als een nomade. Ze trekken het hele land door op zoek naar voedsel. Ze eten voornamelijk zaden, bloemen en fruit. Wanneer je op een dag vroeg uit de veren gaat en je hebt een trip door de Outback gepland, heb je de mogelijkheid dat een emoe, net als een kangoeroe, naast de weg met je mee rent. Een unieke gebeurtenis. 

Zoals vermeld vind je emoes door het hele land. Wil je 100% zeker een emoe zien? Ga dan naar het Tower Hill Reserve of Wildlife Wonders in Victoria. Hier leven emoes, koala’s en andere dieren in het wild. Let wel op dat je niet te dichtbij komt. Met hun snavel kunnen ze, als ze kwaad zijn, een flinke beuk uitdelen. 

Wist je trouwens dat de emoe voorkomt in het logo van de Australische overheid? Reden hiervoor is de trots op de kangoeroe en de emoe, aangezien zij alleen voorkomen in Down Under. Daarnaast zijn dit de enige dieren die alleen vooruit kunnen lopen in plaats van achteruit. Iets dat de Australiërs maar al te graag uitstralen. 

9. Kaketoe

Mocht je in Australië arriveren en uit het niks allerlei gekrijs horen, dan kan dit kloppen. In heel Australië leven namelijk veel kaketoes. Deze prachtige witte vogels met gele kuif vind je veelal in en rondom grote steden. Ze maken een oorverdovend krijsend geluid. Toch zijn deze vogels enorm grappig. Vooral wanneer de kuif per ongeluk de verkeerde kant op staat. Wist je trouwens dat deze kuif overeind wordt gezet als de kaketoe kwaad of bang is? Ze denken hiermee een indrukwekkender uiterlijk te krijgen. Gelukkig weten wij wel beter.

Cockatoo Dandenong Ranges, Mount Dandenong VIC,

10. De Tasmaanse Duivel

Ken je de Tasmanian Devil van de Looney Tunes nog? Dit intens drukke beest is geïnspireerd op de Tasmaanse Duivel. Dit buideldier komt voornamelijk voor op het eiland Tasmanië. Echter zijn ze de afgelopen jaren ook meer en meer uitgezet in nationale parken in de staat New South Wales. De dieren leven vooral in rotsachtige gebieden en zijn te herkennen aan hun zwarte vacht met witte vlekjes.

Tasmaanse Duivels worden met uitsterven bedreigd. Al jaren heerst er een besmettelijke variant van een tumor in het gezicht van de dieren. Gelukkig gaat het de laatste jaren heel langzaam de goede kant op. Wil jij de grootste kans maken op het spotten van de Tasmaanse Duivel? Dit is goed mogelijk, wanneer jij kampeert op Maria Island. Heb jij geluk ze te spotten, dan ben je een absolute geluksvogel. Uiteraard kun je ze ook in een opvangcentrum vinden. Echter blijft het natuurlijk het mooiste ze in hun eigen habitat te aanschouwen.

Tasmaanse Duivel

11. Witte haai

De kans dat jij een witte haai tegen gaat komen is bijzonder klein. Toch is het een gek idee dat een van de grootste roofdieren in de zeeën rondom Australië leven. De witte haai leeft in de wateren rondom het zuidelijke gedeelte van het land. De haaien vallen echter maar zelden aan. Mensen staan nu eenmaal niet op het menu van de dieren. Andersom kunnen we hier nog wel iets van leren. Er heerst al jaren een taboe dat haaien mensen aanvallen, maar in werkelijk zijn het de mensen die juist miljoenen haaien vermoorden.

Witte haaien kunnen soms in de war raken als een surfer of zwemmer bijvoorbeeld een zwart wetsuit aan heeft. Ze verwarren dit dan met een zeehond, een dier dat wel op het menu staat. Durf jij het aan oog in oog te staan met een witte haai? Wij bieden een tour aan, waarmee jij omringd door een kooi midden tussen de witte haaien komt te zwemmen. Dit is uiteraard volledig veilig en gebeurt in Port Lincoln, Zuid-Australië. Heel veel spannender gaat het niet worden!

12. Dolfijnen

Wanneer je dicht bij de kust woont of een dag gaat surfen is de kans groot dat je met enige regelmaat dolfijnen ziet. Deze speelse dieren zijn een genot om naar te kijken. Ze leven veelal in grote groepen en zwemmen langs de kust van Australië op zoek naar eten. Ze zijn daarnaast ook gek op spelen en deinzen er dan ook niet voor terug om af en toe samen met een surfen een golf te pakken. Dolfijnen kom je maar zelden in hun eentje tegen. Grote kans dat de dolfijn dan verzwakt is.

Er zijn meerdere plekken in Australië waar je bijna 100% kans hebt om de dolfijnen te zien. Op plekken als Monkey Mia, Tincan Bay of Wategos Beach in Byron Bay heb je kans ze te zien en kun je ze eten geven. Vanuit Melbourne,  Adelaide en Port Stephens kun je zelfs met de dolfijnen zwemmen. Een waanzinnige belevenis, waarbij wij jou met alle plezier kunnen helpen. Let op dat je deze activiteiten vroeg boekt, aangezien het zeer populaire tours zijn.

13. Echidna

Het volgende dier dat we behandelen is een bijzondere. Dit dier is net als de kangoeroe, het vogelbekdier en de koala alleen in Australië te vinden. In het Nederlands wordt een echidna ook wel een mierenegel genoemd. Dit bijzondere beest is samen met het vogelbekdier een van de weinige zoogdieren die eieren leggen. Je kunt deze dieren herkennen aan de scherpe stekels, waarbij vooral het schattige snuitje aandoenlijk is.

Het dier is te vinden in heel Australië. Zelfs op de afgelegen eilanden Tasmanië en bijvoorbeeld Kangaroo Island. Dat echidna’s lief en schattig zijn is duidelijk. Toch zijn ze niet heel happig op contacten, aangezien het een solitair dier is. Laat het diertje dan ook met rust en geniet van een afstandje

14. Zeeleeuwen

Voor de kust van Australië leven veel zeeleeuwen. Zeker in Zuid-Australië en de eilanden rond de westkust zijn favoriet voor deze waterratten. Zeeleeuwen blijven vaak dicht bij de kust en zwemmen meestal in grotere groepen. Het zijn speciale dieren. Zo kan het voorkomen dat je een zeehond in zijn eentje op een rots in het water tegenkomt, waarbij het lijkt of het dier overleden is. Dit is echter niet het geval. Voor de zeehond is dit hét moment om te zonnen en de huid te reinigen.

Heb je al eens naar onze tours gekeken? Vanuit onder andere Port Lincoln, Jurien Bay en Narooma gaan er verschillende tours, waarbij je met de zeeleeuwen kunt zwemmen. Een geweldige belevenis, aangezien deze dieren graag om je heen zwemmen en ze werkelijk waar onnavolgbaar zijn.

15. Wombat

Het lijkt misschien eentonig te worden, maar ook de wombat is een dier dat alleen in Down Under leeft. Dit buideldier kan net als een kangoeroe een jonge wombat in een zak voor de buik houden. Verder zijn wombats gek op graven. Wist je dat zij tunnels van maar liefst 200 meter lang kunnen maken? En heb je ooit gehoord van een dier dat drollen in de vorm van een kubus uitpoept? Dat een wombat bijzonder is moge duidelijk zijn.

Wombats vind je voornamelijk in Oost-Australië en Tasmanië. Wil je bijna 100% zeker zijn van het zien van een wombat. Ga dan naar Wilson Promontory. Net als de koala is een wombat niet bepaald het meest vlugge dier. Let op de wegen waarop wordt gewaarschuwd voor wombats dan ook goed op de slome overstekers. Ze zijn vooral aan het einde van de dag actief, terwijl ze overdag heerlijk aan het luieren zijn. Waren we allemaal maar een wombat.

16. Kamelen

Het zal je misschien verbazen, maar in Australië leven ruim een miljoen kamelen. Je vraagt je ongetwijfeld af hoe zij hier in hemelsnaam beland zijn. Dat ze zelfstandig de oceaan zijn overgestoken lijkt nogal stug. Al in 1850 werden kamelen vanuit India naar Australië gebracht om te dienen als vervoersmiddel. Toen later de trein en vrachtwagens werden uitgevonden, werden de kamelen nutteloos en zijn ze vervolgens aan hun lot overgelaten. Daarom grazen er nu meer dan een miljoen kamelen door de Outback.

Kamelen hebben veel water nodig en dit zorgt helaas voor een probleem. Talloze dieren en de oorspronkelijke inwoners van Australië, de Aboriginals, hebben echter ook behoefte aan water. Aangezien kamelen bijna alles opdrinken heeft de overheid besloten dat er 10000 kamelen mochten worden afgeschoten. Dit is natuurlijk een nare gedachte, maar uiteindelijk komt het ten goede van andere bewoners van de regio’s.

Wij bieden twee verschillende tours aan, waarbij jij een ritje op een kameel kunt maken. Dit is mogelijk in Broome en in Alice Springs, twee plekken die je wat ons betreft sowieso moet bezoeken tijdens jouw droomreis door Australië.

17. Pinguïns

Ondanks dat Australië bekend staat als een land waar het vaak lekker weer is, leven hier ook bewoners die normaal gesproken over het ijs glijden. Rondom Melbourne zijn verschillende plekken te vinden waar je pinguïns kunt zien. Zo kun je op Phillip Island genieten van de zogenoemde Pinguïn Parade. Dagelijks waggelen deze beesten van de zee naar het strand en andersom. Ook in Melbourne heb je de kans deze gave beesten te spotten. Op de pier van St. Kilda komen de kleine pinguïns vanuit de zee op de rotsen, waar ze lekker aan het huppelen zijn. De dieren worden overigens wel goed beschermd en je mag er daarom niet al te dicht bij in de buurt komen. 

Feitje: Zelfs in Manly, vlakbij Sydney, loopt er ’s avonds een heuse pinguïn preventie rond om deze dieren te beschermen. De pinguïns zijn hier echter al jaren niet meer gezien. 

18. Kasuaris

Het zal je wellicht verbazen, maar de kasuaris is een van de meest gevaarlijke dieren van Australië. Niet voor niets wordt dit ook wel de laatst overgebleven dinosaurier genoemd. Hij is verwant aan de emoe en ergens ook familie van de struisvogel. Dit indrukwekkende beest wordt maar liefst 1,70 meter hoog en kan tot wel 45 kilo wegen. Het zijn echter de poten die dit beest zo gevaarlijk maken. De vogels hebben 3 gigantische tenen, waarvan vooral de middelst als een dolk kan worden gebruikt. Deze middelste teen is maar liefst 12 centimeter lang en kan de nodige schade aanrichten. 

Het dier, waarvan er nog zo’n 1000 in het wild leven, leeft in het noorden van Queensland en kun je vinden rondom Cape York en in natuurparken, zoals het Daintree Rainforest. Wil je helemaal zeker zijn van het zien van de Kasuaris? Check de Etty Bay of het Jackaroo Hostel.

19. Wallabies

Sterk gerelateerd aan de kangoeroe is de wallaby. Deze schattige dieren zijn net iets kleiner dan de kangoeroe. Er zijn 30 soorten wallaby’s in Australië, waaronder de Rock Wallaby en de Swamp Wallaby. De naam komt voornamelijk voort uit het leefgebied, waarin zij leven. Ze hebben ook een grote staart, die zij voornamelijk gebruiken voor het bewaren van de balans. Als wallabies jongeren krijgen, dan worden deze overigens Joey’s genoemd. Wallaby’s vind je in heel Australië, inclusief Tasmanië. Ook aan de andere kant van het water in het zuiden, in Papoea Nieuw Guinea, leven deze schattige beesten.

Het grootste gedeelte van de dag zijn wallaby’s lekker aan het grazen. Ze eten voornamelijk gras en zijn gek op kleine besjes en fruitsoorten. Net als veel andere dieren zijn ze vooral ’s avonds actief. Je zult ze voornamelijk alleen zien, al komt het voor dat ze in kleine groepjes leven.

Australië dieren

20. Red Back Spider

Het is een angst van veel mensen. Spinnen jagen de stuipen op het lijf van veruit het grootste gedeelte van de mensheid. Ondanks hun geringe grootte is het uiterlijk van de spin iets wat mensen blijkbaar bang maakt. In Australië leven de meest bijzondere en soms ook giftigste spinnen ter wereld. 

Een van de bekendste Australische spinnen is de Red Back Spider. Deze spin herken je aan een rode stip op de rug en is er eentje waardoor je liever niet wordt gebeten. Een beet zorgt voor erg veel pijn en het is zaak dat je direct naar het ziekenhuis gaat. Normaal gesproken betekent dit niet het einde van je leven, maar pijn kan het zeker doen. Je vindt deze spinnen voornamelijk onder dingen als hout, pallets of onder emmers. Denk dus altijd even na, voordat je jouw hand ergens blind insteekt. 

21. Mantaroggen

We gaan snel door naar een van de meest magische dieren van Australië. Ze staan ook wel bekend als de dansers van de oceaan en hebben relatief gezien het grootste IQ van alle zeedieren. We hebben het natuurlijk over de mantaroggen. Jij hebt de mogelijkheid deze gigantische roggen van dichtbij te aanschouwen in plekken als Lady Elliot of Coral Bay in West-Australië. Wij hebben diverse mogelijkheden waarmee een gave tour voor je kunnen boeken.

22. Schildpadden

Heb jij er altijd al van gedroomd kleine baby schildpadjes los te laten, voordat ze hun weg naar de grote oceaan volgen. Dit is mogelijk in Queensland. Elk jaar van januari tot maar heb jij de mogelijkheid om dit spektakel van dichtbij mee te maken. Bekende plekken zijn onder andere Exmouth, Lady Elliot Island, Lady Musgrave, Heron Island of Mon Repos. Laatstgenoemde is een kleine plek in de buurt van Bundaberg. Op deze plekken zijn tours te boeken, waarbij jij veel meer leert over deze gebeurtenis. Een gebeurtenis om nooit te vergeten. 

23. Blue Tongue Lizard

Ben jij gek op reptielen? Wanneer jij in de buurt van Sydney bent raden we aan op zoek te gaan naar de Blue Tongue Lizard. Deze hagedis heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een blauwe opvallende tong. Dit pareltje leeft in grote delen van New South Wales, waarbij het vooral leuk is dit beestje te zien in de Blue Mountains. Ideaal om te combineren tijdens een canyoning tour of hike.

24. Possum

Ben jij ook zo’n type die tijdens een familieweekendje in de Nederlandse bossen of op de Ardennen helemaal enthousiast wordt bij het zien van een eekhoorn? In Australië heb je ook zo’n soort dier. We hebben het natuurlijk over de altijd nieuwsgierige possum. Dit vriendelijke dier is niet bang voor de mens en eet letterlijk alles wat los en vast zit. Een grappig detail is dat deze dieren veelal te zien zijn in steden als Adelaide, Melbourne of Sydney. Kom uiteraard niet té dichtbij, aangezien deze beestjes ondanks hun schattige uiterlijk flink kunnen uithalen.

25. Tasmaanse Tijger

Het laatste dier in de lijst van de 25 meest interessante dieren in Australië is een wel erg speciale: de Tasmaanse Tijger. Er gaan al jarenlang verhalen dat deze tijgersoort in 1937 is uitgestorven. Toch beweren bewoners van Tasmanië deze oerdieren nog steeds af en toe te spotten. Een reden voor het niet openbaar maken van het bestaan van de Tasmaanse Tijger is om te voorkomen dat er geen bossen meer mogen worden gekapt. Iets dat van grote invloed is op de lokale economie. Geloof jij het of niet? Geheimzinnig is het in ieder geval wel. 

Een constante verrassing

Naast de 25 meest interessante dieren in Australië zijn er nog vele andere gave dieren die je tegen kunt komen. Het mooie aan Australië is dat er bijna altijd iets kan gebeuren. Je hoeft maar even niet op te letten of er springt al een kangoeroe naast je mee. Zeker wanneer je onderweg bent is het zaak je ogen open te houden.Een ding is duidelijk: in Australië verrast de natuur je keer op keer.

Scroll naar boven